MO15-1 stunt en plaatst zich voor NK MO15 in Brunssum!

MO15-1 had een fantastisch weekend , eerst moesten ze zaterdag aantreden op Vlieland ,waar een mooie reportage werd gemaakt door de volkskrant die onze meiden volgde op en naar het eiland vanwege het debuut van een Vlielands meidenteam.

En zondag mocht het aantreden op de voorronde NK (districtskampioenschap Noord)

Een zwaar deelnemersveld met 3 Hoofdklassers en 2 1e klassers ,waaronder dus Stiens MO15-1.

De eerste wedstrijd was meteen tegen de nr 1 van de Hoofdklasse Gorecht , ze leverden een geweldige prestatie door 4-1 te winnen in korte wedstrijdjes (2x11min) een fantastisch resultaat.

De 2e wedstrijd was tegen de nr 2 van de Hoofdklasse Bolsward, Stiens begon goed met de wind in de rug een prima 1-0 ruststand , maar de 2e helft was het tegenhouden ,niet veel kansen weggegeven maar ze kwamen er moeilijk uit de 1-1 viel helaas net voor tijd,maar alsnog een mooi resultaat.

De 3e bleek de beslissende te worden , 1e klasser FC Assen stuntte ook al tegen Gorecht en won tegen Blauw wit .

De eerste helft leek het wel of was men te gefocust op de kleine keepster van Assen en was het prima combinatie voetbal even weg , een terecht 0-1 achterstand in de 1e helft, de 2e helft herpakte Stiens zich erg goed en werd Assen teruggedrukt naar eigen helft gelukkig 5min voor tijd viel de 1-1 en in de laatste minuut ook nog de verdiende 2-1 , zo was plaatsing voor het NK een feit , nog 1 wedstrijd moest er gespeeld worden tegen Blauw wit MO15-1 , altijd een angstgegner maar vandaag was het verschil gewoonweg te groot het werd een 5-0 overwinning , een geweldig resultaat van de meiden die zich op mogen maken voor de strijd om het Nederlands Kampioenschap met de laatste 16 van Nederland 8 juni in Brunssum.

Goed om te zien dat er veel talent zit in de jeugd en de toekomst er goed uit zich voor het vrouwenvoetbal in Stiens.