Uitnodiging ledenavond 12 april

Het bestuur nodigt alle leden, vrijwilligers, donateurs, sponsoren van S.C. Stiens uit voor de ledenavond op woensdagavond 12 april. Geert van Tuinen geeft dan een interactieve lezing over zijn 25 fantastische jaren als radio verslaggever in de sportwereld. Graag willen we weten of je van plan bent te komen. Laat het gemakkelijk weten via onderstaand aanmeldformulier.

Geert-van-tuinen

Tot 12 april!

Het bestuur

(Er is een uitnodiging via de mail verstuurd, mocht je deze niet hebben ontvangen, dan kun je dit als uitnodiging beschouwen)

Aanmeldformulier

Vul hier je gegevens in om te laten weten of je hierbij aanwezig bent.

 

Geert van Tuinen
“LEVEN IN EEN JONGENSDROOM”

De jaren vijftig.

De tijd van wederopbouw. De tijd van “niet lullen, maar poetsen”. Hard werken voor weinig geld. Een tijd ook waarin de anticonceptie nog niet die kwaliteit had die het nu wel heeft. En dat is mijn geluk geweest. Want hoewel ik absoluut niet meer de bedoeling was, zag ik op 9 oktober 1954 toch het levenslicht. In Sint Jacobiparochie. Het Bildt. In een omgeving waarin de norm was: “Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”.

In de huiskamer stond een kastje, ingebouwd in de schoorsteenmantel, waar eerder de oliekachel stond. En uit dat kastje kwam geluid….. Magisch! Dat kastje. Dat geluid. Die stemmen. Die muziek.

Mijn zus kwam thuis met een pick-up. Gesmokkeld uit Duitsland. En er kwamen grammofoonplaten in huis. Ik hoorde muziek die mijn hart raakte. Het zou mijn leven bepalen, maar dat wist ik als kind nog niet. Immers: Doe maar gewoon….. En dat deed ik. Voetbalde, kaatste, ging naar de gymnastiekclub en na de lagere school werd ik een voorbeeldige leerling op de ULO in Sint Annaparochie. Om vervolgens hard te werken aan een ambtelijke carrière.

Maar dat kastje en die platen. Ze lieten me niet los. Het roer ging om. Omdat het lot een beetje mee hielp en omdat ik het persé wilde.

2017.

Meer dan 25 jaar heb ik als professioneel radiomaker bij Omrop Fryslân achter de rug. Of mijn jongensdroom is uitgekomen?   Ja. Driewerf ja!!
Maar er kwam een vroegtijdige kink in de kabel. Op dinsdag 10 maart 2015 werd ik getroffen door een hartinfarct. Dat ik nog leef is een klein wonder. Dank aan alle mensen die op die dag uiterst professioneel hebben gereageerd.
Ik had maar één idee: Zo snel mogelijk weer terug naar mijn grote liefde: De radio.
Of de Omrop een beetje meewerkte aan die hartenwens?? Hmmmmmm……..

Het is tijd voor een verhaal. Mijn verhaal. Over 25 fantastische radiojaren, waarin ik van alles heb beleefd. Ik neem u mee op reis. Op reis langs markante gebeurtenissen en langs tal van voetbalstadions en sportvelden waar ik heb gewerkt. Aan de hand van fraaie foto’s, neem ik u mee in mijn jongensdroom. En vertel ik u over de nachtmerrie die er op volgde. En over een teleurstellende terugkeer bij de Omrop waar ik zo van houd. Maar ook over de balans die ik langzamerhand weer hervindt.

En u bepaalt (mede) de richting van mijn verhaal. Door vragen te stellen. Waarop ik open antwoord zal geven. Een interactieve avond die in de basis fleurig van toon zal zijn. Een avond die uw bijeenkomst een bijzondere kleur geeft.

“Leven in een jongensdroom”. Een interactieve lezing door Geert van Tuinen. Duur: Ongeveer anderhalf uur. Geen pauze. En het kan uitlopen. Dat bepalen we samen.

Categorieën: