JO9-1, JO9-2 en JO7-1 en 2 kampioen

Op de laatste speeldag van de competitie waren er nog een aantal teams die kampioen konden worden.

S.C. Stiens JO9-1 kampioen Hoofdklasse!

In een bloedstollende laatste wedstrijd is SC Stiens JO9-1 op zaterdag 20 mei in Marum (Gr.) kampioen geworden in de Hoofdklasse voorjaarscompetitie 2017.

Met beide nog één wedstrijd te spelen stonden onze jongens gelijk met directe concurrent Feanstars. Om de titel te veroveren diende de laatste wedstrijd gewonnen te worden. De verwachting was dat Feanstars gelet de resultaten dit in ieder geval wel zou doen. Met een nagenoeg gelijk doelsaldo leek een gedeeld kampioenschap het hoogst haalbare.

Stiens begon echter lauwtjes aan de wedstrijd en liet het initiatief over aan Marum. Deze creëerden de meeste kansen en zagen het harde werken vlak voor rust beloond met een welverdiende 1-0.

Na de rust kregen onze jongens weer grip op de wedstrijd, maar het sterk verdedigende collectief van Marum neutraliseerde alle aanvallen en de hoop op het behalen van het kampioenschap leek vervlogen. In een ultieme poging het tij te keren zetten de jongens alles-op-alles en 4 minuten voor het einde viel de gelijkmaker. Marum leek even murw van al dat gebeuk op het bastion, want nog geen minuut later viel daar de 1-2! Een paar minuten later klonk het eindsignaal en was daar de ontlading! De vreugde werd nog groter nadat Franeker niet veel later Feanstars zonder punten naar huis stuurde door met 2-1 te winnen. Kampioen!!!

SC. Stiens JO9-1 trad dit voorjaar toe tot de Hoofdklasse door in de najaarscompetitie 2016 op overtuigende wijze kampioen te worden in de 1e Klasse. Bijzonder hierbij te vermelden is dat ze dit doen zonder keeper! De jongens staan bij toerbeurt op goal. Een prestatie op zich!

Collage JO9-1 Kampioen voorjaar 2017

JO9-2 ongeslagen kampioen

Op de laatste speeldag van de competitie begonnen de jongens van JO9-2 met een voorsprong van 2 punten in de ranglijst aan hun wedstrijd tegen Be Quick Dokkum JO9-5 waar een overwinning genoeg zou zijn om de titel te pakken. Op het zonnige kunstgrasveld begonnen de jongens als favoriet aan deze wedstrijd. Nadat Mark al een keer op de paal had geschoten, was het Patrick in de 5e minuut die het eerste doelpunt maakte van de dag. Direct daarna maakte Jellerd gelijk de 2-0 waardoor het feest kon beginnen. Patrick, Mark en Jellerd zorgden ervoor dat de 5-0 ruststand op het bord kwam te staan terwijl keeper Daniël in de eerste helft de bal geen bal had aangeraakt.

Direct na rust ging de bal via de eigen verdediging van Be Quick Dokkum het doel in. Mark, Patrick (3x) en Jorn bepaalden de eindstand op 11-0 en na het laatste fluit signaal werd er feest gevierd door het hele team: Bauke, Daniël, Jellerd, Jorn, Mark, Mauro, Patrick, Tijn en Yenthe.

JO9-2 Kampioen 2017