JO17-2 op bezoek bij Minnertsga en thuis tegen SJO Warga WWS

Op een heerlijke en frisse koude herfstochtend werd de tocht naar het verre oosten ingezet. Minnertsga JO17-1 op het programma. Waar een enkeling nog de slaappluizen in de ogen had na de lange schoolreizen en bustochten, moest er toch nog even een prestatie neergezet worden.

Een eerste helft waar we kort over kunnen zijn, de slaap was duidelijk nog niet uit bij sommigen en dus werd er gerust met een terechte achterstand. Goed werd er niet gespeeld en de frustraties liepen soms hoog op. Minnertsga wist enkele uitstekende doelpunten te maken en de kansjes die wij kregen, werden helaas niet verzilverd. Wat ook even benoemd moet worden is de scheidsrechter, hij stond prima te fluiten en ook dat mag wel eens gezegd worden. Lekker laten voetballen en ingrijpen op een correcte wijze daar waar nodig was. Natuurlijk kan een scheidsrechter niet alles zien en is vanuit zijn positie alles weer anders dan vanaf de zijlijn, echter stond hij prima te fluiten. Over de hele wedstrijd gezien wellicht ook de beste man op het veld. Enfin, er werd gerust met een 4-0 achterstand, wij hadden net zo goed een aantal doelpunten kunnen noteren maar een achterstand was desalniettemin volkomen terecht.

De tweede helft was een verschil van dag en nacht vergeleken met de eerste helft. Waar de eerste helft de bal amper twee keer kon worden overgespeeld, werd de tweede helft aangevangen met een aantal prima aanvallen. Resulteerden deze ook in treffers? Helaas niet, of er zat een been tussen van een Minnertsgaër zonder handschoenen als dat het de keeper wel niet was die de ballen uit het net hield. Een tweede helft waarin het beduidend beter stond en waarin Minnertsga qua kansen moest afleggen tegen ons. Een tweetal reddingen werden nog wel verricht aan onze kant, voor de rest werd Minnertsga aanvallend het zwijgen opgelegd. Vlak voor tijd was daar nog de eretreffer die werd gescoord vanuit een prima aanval. 4-1 op de broek, een tweede helft die hoop biedt. Nog vier wedstrijden op het programma, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen SJO Warga WWS.

1 december 2018

Was de Sint ons deze wedstrijd goed gezind? Of werd het 80 minuten opboksen tegen de wind. Vandaag Warga WWS op bezoek, het enige team dat van Zwaagwesteinde niet kreeg op de broek. Een hele kluif zou het worden deze pot, werken tot er iets voor de ogen zit, snot.

Een fel begin van de opponent met veel druk, ons begin was daardoor ook best wel ruk. Grip kregen wij dan ook niet op de uitpartij, wat iets toverde op hun gezichten, een grote blij! Al snel was daar hun eerste aanval langs de lijn, dribbelend en scharend deden zij ons pijn. Een voorzet strak voor ons doel bracht bij een ieder een angstig gevoel. De kans werd gelukkig voor ons gemist maar even later had onze keeper toch gevist. Een prima actie aan de rechterkant werd beëindigd met een voorzet, het vervolg hiervan resulteerde voor Warga in veel pret. De 0-1 kwam op het bord en schoot onze aspiraties aan gort. Ook na deze treffer hadden wij weinig grip, de doelpuntenmaker van de 0-2 was er dan ook snel bij als een kip. Toch begonnen wij de rug te rechten en probeerden wij hun muur te slechten. Een poging hier en een poging daar maar raken deden wij nog niet die snaar. Toch kwam daar de aansluitingstreffer van ons ook naast de twee te staan, een goede bal tussendoor werd afgerond door Daan. Er werd gepauzeerd met een 1-2 stand, nog voldoende tijd dus niks aan de hand.

De tweede helft was voor de opponent die kansen creëerden en wilden scoren maar achterin lieten wij goed van ons horen. Ballen werden weggewerkt en gekeerd voor de lijn, wellicht in de omschakeling kunnen wij hen iets doen, pijn. Nog twintig minuten op de klok om het net te laten bollen bij hun doelman, een rebound na een schot maakten ook van de andere Daan een doelpuntenman. 2-2 met nog een flinke tijd voor de boeg, genoeg tijd om te scoren voor de overhand hebbende ploeg. Warga kreeg nog genoeg kansen om de drie punten te pakken maar wij gingen niet door onze hoeven zakken. 2-2 als eindstand en voor ons een gewonnen punt, op basis van deze wedstrijd toch zeker een kleine stunt. Warga had zeker meer verdiend maar gelukkig vandaag was de score onze vriend. Met nog drie wedstrijden voor de boeg waarvan een in de beker, is een late winterstop voor ons al zeker. Harlingen en Zwaagwesteinde volgen nog in competitie en waarschuwingen hebben wij al gehoord, hoop op leuke en sportieve wedstrijden is hopelijk nog niet helemaal verstoord. Voetbal mag heus wel stevig zijn maar bij een tackle hoort niet het doel te zijn: pijn. De rijmerij is wel zo’n beetje op, hoogtijd dat ik er dan ook mee stop.

Volgende week op bezoek bij Harlingen JO17-1