JO11-1 winnaar Waad- en Iefutsaltoernooi 2016/2017

Zoals u heeft kunnen lezen in het verslag van 5 februari jl. had JO11-1 de finaleronde behaald van het Waad- en Iefutsaltoernooi. In Stiens mochten de mannen op 11 februari hun voetbalkunsten laten zien aan het publiek.

De 1e wedstrijd werd gespeeld tegen Marrum JO11-2. Met een aanvallende opstelling en prima voetbal werd een keurige 2 – 0 overwinning behaald. Na deze wedstrijd hadden de mannen een heel lange rustperiode en konden pas na 5 tussenliggende wedstrijden weer aan de bak. Ondanks deze stilstand had JO11-1 het vizier in de 2e wedstrijd op scherp staan, want tegen S.C. Stiens JO11-5 werd met maar liefst 5 – 0 gewonnen. De laatste poule wedstrijd moest worden gespeeld tegen S.C. Stiens MO11-1. JO11-1 had het lastig tegen het sterke collectief van MO11-1 en met de uitstekend keepende Shanna de Jong was het lastig scoren. Shanna hield haar team lange tijd in de race met prima reddingen, maar uiteindelijk moest ze 1x het antwoordt schuldig blijven op een verwoestend schot. Hiermee won JO11-1 ook de laatste poule wedstrijd en was het de terechte nummer 1 van de poule.

JO11-1 kon zich gaan opmaken voor de finale en uit de andere poule werd Marrum JO11-1 1e van de poule en hiermee dus de tegenstander die verslagen moest worden om de beker in ontvangst te kunnen nemen.

De spelers van JO11-1 waren tot op het bot gemotiveerd en gingen voortvarend van start. Met het bekende goede positiespel en individuele acties werd Marrum onder druk gezet en dit resulteerde in een aantal prima kansen. De kansen werden echter niet verzilverd totdat een terecht gegeven penalty wel werd benut. Hierna leek het alsof de zenuwen bij de mannen van Stiens gingen opspelen met het einde van de wedstrijd in zicht. Toch bleven de mannen deze de baas en werd de wedstrijd op professionele wijze uitgespeeld.

Na de gedeelde 1e plaats in de najaarscompetitie nu een 1e plaats voor JO11-1, top gedaan mannen!

Categorieën: