Heren 1 wint eenvoudig van St. Annaparochie en verovert 3e periodetitel!

Afgelopen zaterdag was een bijzondere laatste wedstrijddag in de 2e klasse K. Maar liefst 5 teams maakten nog kans op het kampioenschap en dat bracht langs de kant meer spanning met zich mee dan de gespeelde wedstrijd tegen St. Annaparochie. S.C. Stiens won eenvoudig met 4 – 0 door doelpunten van Fedde en Almer in de 1e helft en Len en wederom Almer in de 2e helft. Dat er niet meer doelpunten vielen was mede te danken aan de keeper van St. Annaparochie, die met een aantal prima reddingen een slechter resultaat voorkwam.

Het afronden van S.C. Stiens is af en toe een dingetje, soms zijn er te veel kansen nodig voor een doelpunt en dat kan je dan opbreken aan het einde van het seizoen. Maar S.C. Stiens heeft zeer een solide verdediging en krijgt weinig doelpunten tegen, voorgaande maakt dat S.C. Stiens veel wedstrijden gelijk heeft gespeeld, de meeste van alle teams in de competitie en dat heeft punten opgeleverd en soms punten gekost.

Zoals gezegd en geschreven waren er nog 5 teams in de race voor het kampioenschap en vele toeschouwers volgden de media, tussenstanden kwamen met regelmaat door en werden omgeroepen. S.C. Stiens begon deze wedstrijddag met een 5e positie op de ranglijst en zoals trainer René Dijkstra in de krant had vermeld, van kampioenskoorts was geen sprake. Eigenlijk kon niemand zich voorstellen dat concurrenten punten zouden laten liggen wat zou betekenen dat S.C. Stiens naast de prijzen zou vallen. Maar de bal is rond, er zijn dit seizoen genoeg verrassende uitslagen geweest en het bleek de afgelopen tijd dat iedereen van iedereen kon winnen, dat maakte deze competitie het meer dan volgen waard.

En ja hoor, waarvan je op papier denkt, da’s een makkie, dat blijkt dan toch ineens in de praktijk anders te gaan. Daar waar tot 3 wedstrijden terug Heerenveense Boys de allerbeste kansen had op het kampioenschap, was het met 1 wedstrijd voor het einde van de competitie plots Leovardia die de beste kansen had. Leovardia moest de laatste wedstrijd tegen (dit seizoen) laagvlieger Leeuwarder Zwaluwen. Op papier een abc tje, dit gaat Leovardia winnen, maar verassend genoegd pakt Leeuwarder Zwaluwen de laatst strohalm om rechtstreekse degradatie af te wenden en wint met 0-1. Leovardia dus geen kampioen. Zou Zeerobben het dan gaan redden? Nope, Zeerobben bijt zich stuk op Sneek Wit Zwart en speelt gelijk wat onvoldoende blijkt. Zo ook GAVC, dit speelt een lastige uitwedstrijd tegen Dronrijp en kan daar niet winnen en speelt eveneens gelijk (daar is genoeg over geschreven over het hoe en waarom). Dan blijven Heerenveense Boys en S.C. Stiens over, 25 minuten is S.C. Stiens virtueel koploper geweest, het kampioenschap was dichtbij, maar uiteindelijk trok Heerenveense Boys met een 2-1 overwinning het kampioenschap naar zich toe.

Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken, alle uitslagen definitief waren staat S.C. Stiens op een zeer keurige 2e plek in de 2e klasse K! Een uitstekende prestatie van dit team en begeleiding. Als kers op de taart wist S.C. Stiens ook nog de 3e periodetitel binnen te halen wat recht geeft op de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Een mooi toetje voor het team, komende zaterdag speelt S.C. Stiens in de nacompetitie thuis tegen RSC om 14.30 uur. Kom het team aanmoedigen!

Categorieën: