Een drietal wedstrijden tegen koploper BBC, Wardy en SJO OHH. S.C. Stiens JO 17-2 M

8 april

Door eerder in het seizoen op onnodige wijze punten te hebben verspeeld zijn wij nu verzeild geraakt in de achtervolging op BBC MO17-1 in plaats van dat wij nog een voorsprong op hen hadden. 8 april stond de clash tegen BBC op het programma, in de uitwedstrijd werd het verschil in de tweede helft gemaakt en gingen wij met drie punten aan de haal. Vandaag wederom een winstpartij zou betekenen dat wij het kampioenschap weer in eigen handen zouden hebben maar BBC is een pittige tegenstander gebleken.

Op het altijd fantastische veld-D tijdens een regenachtige morgen moesten wij het doen. Helaas waren wij niet goed wakker op het tijdstip waarop menigeen zich nogmaals in bed omdraait. BBC begon furieus en wij hadden geen antwoord klaar, er werd gestreden maar enige vorm van ‘wij gaan het vandaag met z’n allen doen’ was niet aanwezig en het was dan ook houden en keren achterin terwijl wij voorin niets konden aanrichten. Na 10 minuten was daar de 0-1, een doorgeschoten bal belandde bij de snelle linksvoor van BBC en zij wist ditmaal, na twee eerder gemiste kansen, wel het net te vinden. De twintig minuten daarop wisten wij enigszins de rug te rechten en kwamen wij dichter bij het doel van BBC maar ook nu, net nu wij beter in het spel kwamen, kregen wij de deksel op de neus. Eventjes verslappen en dan kijk je tegen een toch wel verdiende 0-2 achterstand aan.

Kopjes bij elkaar, wat willen we? Wij kunnen veel beter maar het kwam er niet uit in de eerste helft. De tweede helft was het aan ons om wat te doen en wij begonnen dan ook met een alles of niets instelling en dat leek goed uit te pakken, binnen tien minuten was daar de aansluitingstreffer van Hannah die het meest oplettend was na een botsing bij BBC waarbij er al dan niet geduwd werd. Helaas viel de 1-3 een paar minuten later op een identieke wijze als de 0-1 en konden wij opnieuw aan de bak. De druk werd opgevoerd en kansen dienden zich aan maar het was wachten tot de 70e minuut voordat er weer gejuicht kon worden. Een vlijmscherpe counter waarbij Tara Hannah wist te vinden resulteerde in de 2-3. Nog geen drie minuten later was daar de verdiende gelijkmaker van wederom Hannah op aangeven van Britt. Nog een kleine tien minuten voor de winnende treffer en op basis van de tweede helft zat dat er zeker in en dichtbij kwamen we, een corner van Hannah werd goed voorgebracht maar van dichtbij konden wij de bal er tot tweemaal toe niet in schieten en dus zou het blijven bij 3-3 wat gezien de hele wedstrijd een terecht resultaat was. Na een zwakke eerste helft is de tweede helft al een winstpartij op zich en daar ben ik dan ook erg trots op. Nu is het hopen op een misstap van BBC want nu zijn wij compleet afhankelijk van de club uit Burgum.
12 april
Op bezoek bij Wardy met ook vandaag weer een regenachtig toneel. Voor de winterstop een knullige 1-1 en dat zou vandaag beter moeten. Een eerste helft die zich afspeelde rond de 16 van Wardy met talloze kansen van ons maar keer op keer was het de uitstekende keepster van Wardy die een sta in de weg was. De ene kans was nog groter dan de andere maar het laatste stukje ontbrak nog, ofwel door eigen toedoen of door toedoen van de keepster. Het duurde dan ook 37 minuten voordat wij konden juichen. Danique met een prima steekbal wist Hannah te bereiken die met een dito loopactie, een niet meer in te halen voorsprong kreeg op haar directe tegenstander, oog in oog met de keepster kwam en de bal in de verre hoek schoot.

Na een bakje warme thee kon er weer scherp gestart worden in de tweede helft. Ook ditmaal speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Wardy en regende het kansen. Pas rond de 60e minuut viel de beslissing, Danique werkte een corner van Hannah binnen en het was 0-2, nog geen twee minuten later konden de handen weer op elkaar, wat ook wel fijn was op deze koude en gure avond, voor de 0-3 van Hannah op aangeven van Tara. Het was weer swingen geblazen en er werd vrolijk gecombineerd en de 0-4 was misschien wel de mooiste van de avond. Lian wist met een schitterende steekpass de verdedigen van Wardy doormidden te splijten en was het een koud kunstje voor Danique. Het slotakkoord was voor Brecht die op aangeven van Hannah de eindstand bepaalde op 0-5. Blijven winnen en de druk erop houden bij BBC.

29 april
Op bezoek bij SJO OHH op een prachtig complex in Hommerts. Een veld dat er uitstekende bij lag en ook het weer was fantastisch. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een leuke pot van te maken. Het overwicht was er maar uitgedrukt in de score werd dit niet en dus was het na tien minuten schrikken toen OHH de 1-0 wist te scoren. Afijn, vrolijk verder gaan met het spel maken… 2-0… twintig minuten gespeeld, een stuk beter zijn maar wel tegen een achterstand aankijken. Schepje erbij en gewoon doorgaan met het creëren van kansen. Penalty na hands van OHH, niet goed ingeschoten en dus met een 0-2 achterstand de rust in.

Tweede helft aan de bak en zo snel mogelijk de 2-1 maken. Tempo omhoog, druk erop en doorgaan met het creëren van kansen en de ene na de andere diende zich aan en het was werkelijk te gek voor woorden dat de bal er maar niet in wilde gaan. Het leek zo’n dag te worden waarop je de tegenstander bij vlagen tureluurs speelt maar na 80 minuten met lege handen staat. Gelukkig viel na een kwartier alsnog de aansluitingstreffer, Julia wist Mare te vinden en van een meter of 25 belandde de bal in de goal. Nog meer dan genoeg tijd om hier winnend van het veld te stappen. Nogmaals de druk opvoeren maar de paal was tot tweemaal toe beslissend in ons nadeel en als schoten van binnen de 5 meter er niet ingaan dan weet je dat het zo’n dag wordt. Na 80 minuten stond er 2-1 op het scorebord en hebben wij onszelf ontzettend tekort gedaan. Als je zoveel beter bent dan moet je winnend van het veld afstappen maar wij doen onszelf helaas te vaak veel tekort. Al met al werd er bij vlagen heel erg leuk gevoetbald maar helaas geeft dat niet altijd het gewenste resultaat.

Nog drie wedstrijden te gaan waarin BBC wel een hele grote misstap moet maken willen wij kampioen worden.