Boegbeeld van meiden en damesvoetbal laat mooie historie achter zich bij SC Stiens

Boegbeeld van meiden en damesvoetbal laat mooie historie achter zich bij SC Stiens.

 

Tjamme Valk zal na ruim 12 jaar bij SC Stiens de club aan het einde van het seizoen verlaten. In deze lange periode is hij een van de dragende krachten geweest achter de ontwikkeling van het meiden en damesvoetbal bij onze vereniging. Een periode ook die erg succesvol is geweest.

 

De aandacht voor meidenvoetbal is enorm gegroeid en mede door Tjamme heeft dat op het hoogtepunt geresulteerd in 11 meiden teams en drie dames elftallen. Hij heeft daarbij als trainer gewerkt met de jeugd en is als hoofd jeugdopleidingen verantwoordelijk geweest voor de inzet van trainers en opleiding van speelsters. Vele teams zijn kampioen geworden en speelsters hebben zich sterk ontwikkeld, waarbij er ook velen zijn doorgestroomd naar Dames 1. In de technische commissie is hij mede ontwikkelaar van het technisch beleidsplan en de uitvoering daarvan.

 

Als hoofdcoach van Dames 1 heeft hij succesvol kunnen werken met een groep getalenteerde speelsters, voornamelijk uit eigen jeugd die de 1e klasse hebben gehaald. De laatste jaren is hij als trainer verantwoordelijk voor het tweede damesteam. Een mix tussen ervaren en jonge speelsters die graag met hem samenwerken.

 

Vanuit het bestuur en technische commissie zijn wij dankbaar voor de prachtige periode waarin Tjamme altijd vol energie en passie heeft bijgedragen aan onze vereniging. Wij wensen hem succes de komende maanden en heel veel plezier met nieuwe uitdagingen.

Categorieën: