Wedstrijdverslagen S.C. Stiens MO13-2

Harkemase Boys MO13-1 uit
Zaterdag 25 november moesten wij naar sportpark “de Bosk” in Harkema. We zaten om half acht al in de auto want de wedstrijd begon om kwart voor negen. Deze wedstrijd hadden we een andere opstelling. 2 verdedigers, 2 middenvelders en 2 aanvallers. De reden hiervoor was dat we een andere speelwijze wouden proberen. Het najaarskampioenschap zit er helaas niet meer in en dus is het dan de mogelijkheid om het op een andere boeg te gooien.

In de verdediging kwamen we wel steeds één persoon te kort maar dat losten we goed op. Op het middenveld en in de voorhoede ging het steeds beter. De ruststand was 0 – 4. In de tweede helft het zelfde spelbeeld. We maakten nu nog 3 doelpunten. Harkemase Boys kregen ook enkele kansen maar Ineke hield deze winterse ochtend de nul. Eindstand 0 – 7.
Doelpuntenmakers waren Ilza, Chantal, Grace, Leonie en een e.d.

MKV MO13-1 thuis
Na een lekker teamontbijt bij leider Dennis de Vries thuis vertrokken we naar het sportveld voor de wedstrijd tegen MKV. MKV kon vandaag kampioen worden, maar dan moesten ze van ons winnen. De uitwedstrijd speelden we gelijk, maar waren we wel beter. Helaas hebben wij een paar keer teveel gelijk gespeeld tegen onze eigen vriendinnen van MO13-3, waardoor wij nooit echt voor het kampioenschap hebben gespeeld.
De wedstrijd ging de eerste helft gelijk op. Beide teams hadden een paar goede kansen. De grootste was kort voor rust, maar helaas ging Ilza niet recht op de bal af.
Na de rust kwam MKV al vrij snel op voorsprong. Grace lette even niet goed en weg was haar tegenstander die scoorde. Even daarna was het al 0 – 2. De spits van MKV omspeelde keeper Ineke knap en knalde MKV naar het kampioenschap.

Maar daar dachten de speelsters anders over. S.C. Stiens zette nu MKV goed onder druk en Chantal scoorde na prima doorgaan de 1 – 2. Het werd dus nog een spannende wedstrijd. S.C. Stiens nam risico en wilde gelijkmaker scoren, want we hadden afgesproken dat MKV best kampioen mag worden, maar niet tegen ons. We wilden graag dat ze héél stil weer naar 058 vertrokken.

Helaas lukte het de gelijkmaker te scoren en MKV kon gaan juichen. Wij maakten ons even zorgen over Leonie haar enkel, feliciteerden MKV en zijn daarna naar de kleedkamer gegaan. De eerste competitiehelft zit erop.

De meiden hebben veel geleerd. Als team zijn we naar elkaar toegegroeid en hebben we het erg gezellig. We hebben goede wedstrijden gespeeld en er het maximale uitgehaald. MKV is de terechte kampioen, maar de wedstrijden tegen MO13-3 waren het moeilijkst.