S.C. Stiens – Sparta Rotterdam 2-0

Sparta trof het zaterdag niet echt het geluk aan haar zijde. Eerst had men  pech met de bus die heb in de heenreis het bij Joure begaf.  De wedstrijd  begon hierdoor een half uur later. In tweede instantie werkte S.C Stiens ook niet mee en uit de vele kansen zich uiteindelijk tevreden stelde met de 2-0 overwinning.

Er werd vooraf veel verwacht van Sparta Rotterdam, maar uiteindelijk bleef het beperkt tot het eerste kwartier toen men voortvarend van start ging. Het leidde niet tot grote kansen en naarmate de wedstrijd vorderde kon men bij Stiens steeds meer gevaar stichtten.  Met een beetje meer geluk had Stiens vier keer kunnen scoren. Nu bleef de voorsprong beperkt. Uiteindelijk wist Sam een vrije trap van Demi dusdanig te verlengen dat Siebine de bal eenvoudig binnen kon schieten. Bij Sparta had keeper Verschiere al een aantal keren aangetoond, uit het goede keepershout gesneden te zijn door verschillende aanvallen van Stiens onschadelijk te maken.

In de rust kregen de spelers van Sparta behoorlijk op hun donder van hun trainer Tom Hesselink. Het spel was niet Sparta waardig en er moest in de tweede helft met meer lef gespeeld gaan worden, werd er gezegd.

De tweede helft gaf echter hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste helft. Sparta mocht de bal hebben op de eigen speelhelft en bij Stiens wachtte men rustig af wat er ging komen. Bij Sparta ontbrak het er aan om echt door te drukken en het de verdediging van Stiens lastig te maken. Één keer kreeg de spits van Sparta een mooie kans, maar haar schot ging vervolgens hoog over. In de tussentijd had Stiens de score reeds uitgebreid naar een 2-0 voorsprong. Uit een hoekschop was Nicole van der Kooi bij de tweede paal attent door de bal binnen te schieten.

De ingevallen Nicole en Marieke veegden hun paadje prima schoon en Sparta wist niet echt meer gevaarlijk te worden. Van Stiens was het een uitstekende teamprestatie met een overwinning die vooraf niet gelijk was verwacht. Met een beetje geluk had Sam Bosma de score zelfs nog verder kunnen uitbreiden.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen The Knickerbockers in Groningen. Een team dat vandaag ook uitstekend van start is gegaan in de competitie middels een ruime overwinning bij Wartburgia.  De wedstrijd in Groningen begint volgende week om 17.00 uur.