MO17 speelt kater van zich af

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week tegen BBC was het de bedoeling om vandaag tegen GAVC te laten zien dat wij niet onszelf waren vorige week. De weersvooruitzichten lieten regen zien, het complex van GAVC was zonovergoten. Overigens een prachtig complex, een kantine die verhoogd is met daaronder de boxen en een terras dat uitziet over alle velden en prachtig in de zon ligt.

Ook vandaag werd er weer aangetreden met de nodige aanvullingen aangezien de selectie al sinds het begin van het seizoen met een groot probleem kampt. Gelukkig is de MO19 altijd bereid om te helpen, iets dat bijzonder gewaardeerd wordt en ook al moest de MO19 ditmaal pas later spelen en ook die hebben een uitwedstrijd maar dan in Joure. Andersom is het ook geen probleem, ook de MO17 is altijd bereid om de MO19 te helpen wanneer dit nodig is en bij een vereniging heb je goede verstandhoudingen nodig en kun je dus niet alleen maar met jezelf en je eigen team bezig zijn.

Een compleet ander beeld dan vorige week, een Stiens dat veel rustiger aan de bal was en de bal vaker dan driemaal wist over te spelen. Ja, dan kom je aan voetballen toe en kun je de wedstrijd bepalen. Bepalen deden wij het grootste gedeelte van de wedstrijd, het weer was fantastisch, een prima scheidsrechter en een ruststand van 0-3. Geen vuiltje aan de lucht, en je vraagt je soms af waarom het niet iedere week zo kan. Niets is grilliger dan het spelletje voetbal, misschien alleen het weer maar verder dan ook echt niets. Een aantal vlot lopende combinaties resulteerden in grote kansen. Tara, Julia en Rixt mochten alle drie voor een doelpunt tekenen in de eerste helft. Een helft waar af en toe Barcelona-esque combinaties te zien waren en de meiden het zichtbaar naar hun zin hadden. Als het plezier groot is dan komt het resultaat vanzelf en als toeschouwer word je daar ook blij van.

In de tweede helft was het zaak om geconcentreerd te blijven en de score verder te laten oplopen. Meer dan twee goals leverde het helaas voor ons niet op in de tweede helft ondanks de kansen die er ten overvloede waren. Was het de keepster van GAVC niet die de bal tegenhield dan waren wij het zelf wel die het nalieten om de trekker over te halen. Lian en nogmaals Tara namen de goals voor hun rekening in de tweede helft met nog een eretreffer voor GAVC erbij. Uitslag 1-5 waarbij de score mogelijk nog hoger had kunnen en misschien wel moeten uitvallen. Desondanks werd er bij vlagen lekker getikt en kan er met een goed gevoel teruggekeken worden op deze wedstrijd. Volgende week een vrij weekend om de week daarop GAVC thuis te mogen ontvangen. De competitie ligt nog helemaal open en het is aan ons om iedere wedstrijd te laten zien dat wij kunnen voetballen en dan komt het resultaat ook wel vanzelf.