Blauw Wit ’34 1 nipt te sterk voor S.C. Stiens 1

Zoals verwacht een iets sterker Blauw Wit 1, maar net zoals verwacht een tegenstander die zich stuk bijt op de verdediging S.C. Stiens en een continu dreigende omschakeling bij S.C. Stiens. Blauw Wit 1speelde in een veel te laag tempo om het S.C. Stiens lastig te maken. Pas in de slotfase wist Blauw Wit het individuele kwaliteitsverschil te benutten en na een blunder in de verdediging van S.C. Stiens was de wedstrijd gespeeld.

Blauw Wit probeerde dan wel vanaf het begin de wedstrijd te domineren, maar slaagde daar niet echt in. We doen S.C. Stiens ook te kort door te schrijven dat ze enkel en alleen via de omschakeling gevaarlijk waren. De 3-mans voorhoede van S.C. Stiens was wederom actief en beetn zich vast in de verdediging van de Leeuwarders, maar de aanvallers beten nooit door. Daarvoor was de verdediging van Blauw Wit ook te ervaren.

Het middenveld van S.C. Stiens had helaas niet de creativiteit en nauwkeurigheid om de spitsen echt in stelling te brengen. Hoewel het zo’n wedstrijd leek te worden dat de punten gedeeld werden of in Stiens bleven, werd Blauw Wit 1 sterker. De grootste kans kwam door een steekbal, maar de speler van Blauw Wit faalde. Kort daarna moest de verdediging onder leiding van de uitstekend spelende Pieter Elgersma zich toch gewonnen geven. Een afgeslagen aanval werd opgepakt door Pavel Usakov en met een afstandsschot passeerde hij Jelle Weultjes. Gezien de ontwikkeling in de wedstrijd niet onverwacht, maar er was nog wel wat tijd over voor een slotoffensief van de thuisclub. In de slotfase zag het verdedigen van Doeke van der Ploeg er beslist niet goed uit en daardoor kon Blauw Wit de wedstrijd definitief naar zich toe trekken en winnen. Van te voren was rekening gehouden met een sterkere tegenstander, maar na afloop kunnen we zeggen dat S.C. Stiens niet veel onderdoet voor dit ietwat saaie Blauw Wit.

Volgende week speelt S.C. Stiens uit tegen VVI uit Idskenhuizen.