Za3 pakt drie punten in Dokkum

Op een troosteloos bijveld in Dokkum hebben de mannen van S.C. Stiens Za3 dit weekend 3 punten aan het totaal bijgeschreven.

Om klokslag 12:00 uur werd er afgetrapt tegen Be Quick Dokkum 4. De Dokkummers probeerden het eerste kwartier de Stiensers direct onder druk te zetten maar dit slaagde maar deels. De beste kansen waren namelijk voor de Stiensers. De beide spitsen Wymer en Bart hadden het vizier helaas niet op scherp. Wymer schoot de bal kiezelhard in de winkelhaak, alleen helaas aan de verkeerde kant van de paal. Ook Bart kreeg een enorme kans om de score te openen. Na een verre uittrap van doelman Willem Tino kon Bart zo doorlopen richting de keeper maar deze redde bekwaam. Op enkele afstandsschoten van Dokkum na kreeg Willen Tino weinig te doen.

Be Quick begon inmiddels na 25 minuten de eerste wissels al door te voeren en dit kwam niet ten goede van hun spel. Stiens kwam steeds beter in de wedstrijd en dit was voor Be Quick het sein om de botte bijl meer dan eens te hanteren. Het mag een wonder heten dat de Stiensers zonder schade deze fase doorkwamen.

Rond minuut 30 werd spits Wymer Snijder goed aangespeeld waardoor hij in een één tegen één situatie kwam te staan tegen de Dokkumer keeper. Dit keer was het Wymer die aan het langste eind trok want hij plaatste de bal beheerst in de hoek. Hiermee kwam S.C. Stiens op een 1-0 voorsprong.

Aan het einde van de tweede helft kwam Stiens er nog een keer goed uit alleen Bart vergat helaas de bal breed te geven op Aron waardoor deze kans verloren ging.

Met een verdiende 0-1 voorsprong zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Speler/coach John bracht zichzelf in de rust binnen de lijnen voor Jacob en ook Sytse-Cees, die de eerste helft z’n kater uit zat op de bank kwam binnen de lijnen. Voor hem ruimde Aron het veld.

Tweede helft

Dat Sytse Cees zijn kater nog niet helemaal had verwerkt bleek al vroeg in de tweede helft. Hij schoof de bal zo bij de spits van de tegenstander in de benen die de bal vervolgens strak voorgaf. De linksbuiten van Be Quick hoefde er alleen maar tegenaan te lopen om de gelijkmaker aan te tekenen. En zo was Stiens weer terug af.

Uiteraard probeerde Stiens hierna de draad weer op te pakken maar dit ging maar moeizaam. Pas toen Aron wederom in de ploeg kwam voor Sven begonnen de Stiensers beter te spelen. Of dit kwam door de kwaliteiten van Aron of van Sven mag ieder voor zichzelf invullen.

Ondertussen vroeg de ene na de andere tegenstander om een wissel want men was inmiddels aardig stuk gespeeld door de Stiensers. Het moment voor Stiens om nog eens extra aan te zetten en dit resulteerde niet veel later in de verdiende 1-2 voorsprong. Het was Aron die met een splijtende pass Wilco Bergsma bereikte. Laatstgenoemde kon simpel binnentikken bij de 2e paal.

De Stiensers kregen inmiddels kans op kans maar o.a. Stefan en Wymer faalden jammerlijk in de afronding. Ook Jacco zag dit gebeuren en was hier goed klaar mee, hij kreeg een bal voor zo’n voeten en roste deze vervolgens snoeihard in de goal. 1-3 voor Stiens en de wedstrijd was gespeeld. Ware het niet dat Bart daar anders over dacht. Ewoud Bergsma begon aan z’n zoveelste rush langs de lijn, omspeelde deze keer wel meer dan twee man en leverde de bal doormiddel van een lobje in bij Bart. Die z’n aanname was fenomenaal waardoor hij ineens 1 op 1 met de keeper stond. Waar hij in de eerste helft nog faalde in dit duel deed hij dat nu niet en zorgde hij uiteindelijk voor de 1-4 eindstand.

Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De Stiensers waren uiteraard blij met de 3 punten maar het allergelukkigste was Wymer Snijder want hij kon nu eindelijk naar z’n zwangerschapsshoot waar hij zich al de hele week zo op had verheugd.

Na het verlies van vorige week revancheert S.C. Stiens Za3 zich dus goed. A.s. Zaterdag wacht de laatste (thuis)wedstrijd voor de winterstop. Ditmaal tegen Leeuwarder Zwaluwen, we zijn benieuwd of de Leeuwarders deze keer wel naar Stiens durven te komen of dat ze weer afbellen.

Zaterdag, 12:30 uur. Komt dat zien!