Za3 neemt punt mee uit Franeker

Afgelopen zaterdag mocht S.C. Stiens Za3 eindelijk weer eens aantreden voor een competitiewedstrijd. De laatste competitiewedstrijd was gespeeld op 2 oktober j.l. en de eerstvolgende was dus afgelopen zaterdag. Een maand pre-winterstop zullen we maar zeggen. Dat de heren stonden te springen om weer de wei in te gaan bleek deze keer niet uit het aantal aanmeldingen. Deze bleef steken op een schamele 13 man terwijl de complete selectie tegen de 20 man telt. Met slechts twee wissels werd er dus afgereisd naar Franeker.

De basiself was als volgt; Lars, Willem, Stefan, Hilbrand, Jarno, Wilco, Jacco, Jacob (C), Aron, Bart en Sytse-Cees. Op de wissel zaten John en Sven. De oplettende kijker ziet o.a. dat de beide Bergsma’s ontbraken, Gerbrand afwezig was, Jorick thuis zat met een blauwe pit en ook ene Wymer Snijder liet wederom verstek gaan. Deze laatste schijnt binnenkort zijn rentree te maken in Stiens 3 alleen we zijn benieuwd of we überhaupt nog weten hoe deze luie spits eruit ziet. Een voorstelronde door Wymer voorafgaand aan de eerstvolgende wedstrijd zou dus geen overbodige luxe zijn.

Eerste helft

Dan de wedstrijd. Franeker 3 is een vrij jonge ploeg met jongens die waarschijnlijk net niet goed genoeg zijn voor het eerste of tweede elftal aldaar. Desondanks zijn deze manschappen niet minder fanatiek. De scheidsrechter daarentegen was wel iets minder fanatiek. Waarschijnlijk floot hij zijn eerste wedstrijd ooit want hij wist nog niet helemaal wat op tijd komen betekende. Met een kwartier vertraging werd er afgetrapt voor de eerste helft.

In het begin van de eerste helft was het een beetje aftasten van beide kanten maar tot gevaarlijke kansen leidde dit nog niet. Pas rond de 25e minuut was daar de eerste kans van de wedstrijd en deze was voor S.C. Stiens. Helaas resulteerde dit niet in een doelpunt. Het vervolg van de eerste helft liep S.C. Stiens zich meerdere keren stuk op de verdediging van de thuisploeg. En als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel zei ooit een groot voetbalfilosoof. En zo geschiedde. In de 37e minuut kwam Franeker 3 op een 1-0 voorsprong door een corner die niet goed werd weggewerkt door de Stienser verdediging. Uit de kluts verdween de bal achter doelman Lars.

De Stiensers wilden dit het liefst nog voor de rust rechtzetten en trokken massaal ten aanval. Er werd daarbij alleen even vergeten om een overtal achterin te houden. Hierdoor kwam Franeker via een snelle counter op een 2-0 voorsprong. Direct daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

Coach John Postma hamerde er in de rust op om positief naar elkaar te blijven en vanaf nu iets gedisciplineerder te gaan spelen. Met het inbrengen van hemzelf voor Bart zou het allemaal goed komen.

Tweede helft

Zo bleek ook in de tweede helft want S.C. Stiens 3 was heer en meester op het Franeker bijveld. Dit resulteerde in de 52e minuut in de aansluitingstreffer van Jacco. Na een strakke voorzet van z’n maatje Aron was het voor Jacco een koud kunstje om in de 5 meter de bal binnen te tikken. 10 minuten later was het wederom raak. Na een belabberde uittrap van de doelman kwam de bal op 40 meter van de goal voor de voeten van Wilco. Het haantje van het team dacht niet na, legde de bal voor z’n linker (!!) en schoot op die manier het leer vanaf 40 meter over de verbouwereerde keeper heen. Een fantastische goal waarbij zelfs de tegenstanders met open mond stonden te kijken.

Uiteraard wilden de mannen uit Stiens ook het derde doelpunt forceren en dit lukte zo’n 10 minuten voor tijd. Nu was het Aron zelf die na een mooie steekbal de bal in de loop meenam en beheerst afrondde. 2-3 voor de Stiensers en de achterstand was binnen 35 minuten omgedraaid naar een voorsprong. Voor SC Franeker het teken om een extra spits in te brengen. S.C. Stiens moest achteruit maar verdedigde gedisciplineerd. Via enkele counters had Stiens zeker nog één of zelfs twee keer moeten scoren. Maar als je dat niet doet, dan komt uiteraard weer die oude voetbalwet om de hoek kijken en in de 10e minuut van de blessuretijd kreeg S.C. Stiens het deksel op de spreekwoordelijke neus. Een schot/voorzet zeilde pardoes over keeper Lars heen en betekende de gelijkmaker voor SC Franeker. Direct na dit doelpunt floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een teleurstellende uitslag voor de Stiensers maar op basis van tweede helft mogen de Stiensers trots zijn dat ze hier alsnog een punt uit het vuur hebben gesleept, ook al waren 3 punten meer verdiend geweest. Aan het spel en de inzet de tweede helft heeft het niet gelegen. Hier kunnen de Stiensers op verder borduren richting de eerstvolgende wedstrijd. Deze is tegen nummer 2 Trynwalden. Een echte kraker dus a.s. zaterdag om 12:30 uur op het D-veld in Stiens! We zien u graag langs de lijn!