Za3 loopt averij op in Garyp

Afgelopen zaterdag stond het competitieduel V en V’68 2 – S.C. Stiens Za3 op het programma. Met een selectie van slechts 13 man werd er afgereisd naar het pittoreske Garyp. V en V’68 staat in de onderste regionen van de competitie dus ondanks het gemis van een aantal vaste krachten was het vertrouwen groot dat hier een goed resultaat neer kon worden gezet.

O.a. speler/coach John Postma was vandaag afwezig i.v.m. familieverplichtingen. De leiding werd daarom doorgeschoven naar Jarno Kock. Dat dit een (te) grote verantwoordelijkheid is voor Jarno bleek maar weer op vrijdagavond. Er zat Jarno een scheetje dwars en hij meldde zich pardoes af.

Zonder Jarno, John en een handvol andere vaste waardes van het derde werd er om 14:00 uur afgetrapt op het bijveld in Garyp.

Zoals de laatste weken wel vaker werd ook in Garyp vanaf het begin duidelijk dat S.C. Stiens de beter voetballende ploeg was. V en V’68 betrok de verdedigende stellingen vanaf minuut 1 en probeerden met spaarzame counters gevaarlijk te worden voor het Stienser doel. Dit lukte echter maar eenmaal door een foute terugspeel bal van Wilco Bergsma. De spits van VenV’68 faalde echter hopeloos in de afronding.

Gedurende de eerste helft had V en V’68 een groot aantal overtredingen nodig rond de eigen 16 om de Stiensers tegen te houden. Dat Za3 een echte vrije trappenspecialist mist werd hierdoor pijnlijk duidelijk. Van de 6 vrije trappen zorgde er slechts één voor gevaar. Vanuit één van de vrije trappen kwam namelijk een voorzet welke door Stefan goed werd ingekopt maar waar de keeper van de tegenpartij nog net zijn vingertoppen tegenaan kon krijgen. Ruststand: 0-0

In de rust werd afgesproken om vanaf het begin van de tweede helft de tegenstander direct onder druk te zetten. Om dit te bewerkstelligen kwamen Sytse Cees en Jurre (aangesloten vanuit Za2) in de ploeg voor Wouter en Jorick.

Tweede helft

Zoals afgesproken werd er direct druk gezet en dit resulteerde 10 minuten na rust in de 0-1 voorsprong van S.C. Stiens. Na een goede passeeractie van linksbuiten Sytse Cees kon Wilco Bergsma worden aangespeeld. Laatst genoemde ronde koeltjes af en de 0-1 voorspong was een feit. De verwachting was dat V en V’68 nu zou komen en er meer ruimte zou ontstaan voor de Stiensers. Niets was echter minder waar. De thuisploeg bleef de bus voor de eigen 16 parkeren. S.C. Stiens probeerde er doorheen te voetballen maar dit lukte maar mondjesmaat. Ook in de tweede helft kregen de Stiensers weer een aantal vrije trappen op mooie positities, maar zoals eerder aangegeven ontbreekt het de Stiensers aan een echte specialist.

En als je dan zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat uiteraard wel. In een spaarzame uitval van de thuisploeg werd een corner verdiend. De organisatie bij de corner stond aan Stienser zijde niet goed en één van de V en V’68-ers van 240cm lang kon de bal inkoppen. Een fikse domper voor de Stiensers, maar met nog een kwartier op de klok kon de overwinning nog uit het vuur worden gesleept.

Zo ver kwam het helaas niet. De welbekende bus werd weer geparkeerd voor het doel van de thuisploeg en men was tevreden met een punt. Wat Stiens ook probeerde, men kwam er niet doorheen en zo moest men zich tevreden stellen met slechts een punt in deze uitwedstrijd.

Aankomend weekend is het daarom tijd voor revanche. Door het puntverlies van Za3 heeft FC Burgum 3 de koppositie overgenomen van de Stiensers en laat dat nou net de tegenstander zijn voor aankomende zaterdag. Een mooie moment dus om de koppositie weer te heroveren.

Komt allen om 12:30 uur de spelers van Zaterdag 3 aanmoedigen!