Wyckels Hallum – SC Stiens 0-2

Winstpartijen op CVVO en Veenwouden brachten de Wyckels de afgelopen weken het goede gevoel waar SC Stiens in de laatste, draak van een, wedstrijd kansloos van ’t Fean verloor. Vandaag nieuwe ronde nieuwe kansen onder leiding van scheidsrechter Sanders die in de geest van de wedstrijd kaartloos de leiding had.

Vanaf de aftrap liet SC Stiens zien er vol voor te gaan, de duels werden vol passie aangegaan en die waren er genoeg. De achterhoede onderleiding van Pieter Elgersma stond prima en gaf weinig weg.

Doeke van der Ploeg vocht prachtige duels uit met Jurjen Bosch die slechts bij standaardsituaties gevaarlijk kon worden.

Na 20 minuten kwam SC Stiens op voorsprong toen Jorrit Bergsma, geheel vrijstaand, de bal voor mocht zetten. Doeke van der Ploeg wist met zijn chocoladebeen wel raad met dit kansje en frommelde de 0-1 op het scorebord. Niet veel later was de stand bijna gelijk toen Bosch een vrije trap op de paal krulde. Het geluk lachte het hardwerkende SC Stiens even toe.

Halverwege de eerste heft kwam de Wyckels linksback goed weg toen hij de op volle snelheid liggende Almer Hietkamp ten val bracht. De vrije trap van de uitstekend spelende Huub Klijnsma werd door Peter Jansen Klomp net over gekopt. Op slag van rust kreeg Wykels een prima mogelijkheid. Een fraaie kopbal van Bosch werd door Stiens goalie Rauwerda over de lat gewerkt, zo werd met een 0-1 stand de thee genuttigd.

In de 50e minuut kreeg Stiens een uitgelezen mogelijkheid om op 0-2 te komen. Almer Hietkamp was Wyckels laatste man Schuts veel te snel af en kon slechts onreglementair gestopt worden. De anders zo trefzekere Jorrit Bergsma zag zijn inzet vanaf 11 meter gestopt door Wyckels goalie Robin van der Meer. Nog geen 30 seconden later lag bijna de gelijkmaker aan de overkant in het net, met kunst- en vliegwerk werd een tegentreffer voorkomen.

SC Stiens pakte de draad weer op en de verdienstelijk spelende Fedde Akkerman schoot vanuit de draai rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Het was uitstel van executie voor de Wyckels. Almer Hietkamp mocht vanaf de rechterkant naar binnen komen en zag zijn gekraakte schot met een fraaie boog in de bovenhoek verdwijnen 0-2. De gastheren gooide er nog een schepje bovenop maar de Stienser defensie stond als een huis.

In de slotfase werden de ruimtes op het veld steeds groter wat vooral voor SC Stiens nog wat mogelijkheden opleverde. Verder dan een fantastisch afstandsschot van Maarten Klijnsma kwam SC Stiens niet. Bij het eindsignaal konden 3 terechte punten worden bijgeschreven op het totaal van SC Stiens. Van de 13  punten zijn er 10 buitenshuis behaald, hoogste tijd om zaterdag a.s. ook weer een thuiswedstrijd in winst om te gaan zetten.