Wartburgia 2 – S.C. Stiens 1-5

Om 11.30 heb ik de deur achter mij dichtgetrokken om vervolgens om 11.50 uit Stiens te vertrekken richting Amsterdam voor onze wedstrijd van Vrouwen 1 tegen het tweede team van Wartburgia. We hebben voor de reis twee 9 persoons busjes gehuurd, waarvan ik op één de chauffeur mag zijn. Onderweg eerst in Leeuwarden nog spelers opgepikt en daarna nog een tussenstop op de kop van de Afsluitdijk waar Rivke als laatste instapt. 

De staf had besloten om onderweg nog een keer te stoppen bij vd Valk in Wieringerwerf. Door een paar korte files op de Afsluitdijk, kwamen we iets later aan bij vd Valk en was er minder tijd te pauzeren. Als je dan nog een glas hete munt-thee voor je hebt staan wordt het precair om deze nog op tijd naar binnen te werken!

Om 13.40 onze reis vervolgt richting Amsterdam, waar we om 14.30 arriveerden bij Wartburgia.  Ter plaatse was het betaald parkeren! Het tarief van 10 cent per uur viel gelukkig erg mee en daarom gelijk maar even voor 4 uur een parkeerplek gereserveerd! 

Onze wedstrijd stond gepland voor 15.45 en daarom was er nog tijd om het laatste half uur te zien van de wedstrijd in de topklasse tussen Wartburgia en Eldenia.  Deze wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor Wartburgia!  Het derde en laatste doelpunt werd gescoord door invaller Chevarie Wallerlei!  Deze zou later nog van zich doen spreken, omdat zij later ook in het veld stond bij Wartburgia 2 en ook tegen ons een doelpunt zou maken!  

DE WEDSTRIJD.
De wedstrijd zou voor S.C. Stiens matig zou beginnen. Het was misschien ook even wennen aan de warme weersomstandigheden. Verder waren er een paar mutaties. Zo waren bij S.C. Stiens Ingrid en Marije vanmiddag afwezig. Nicole startte als rechtsvoor in de basis. Anouk en Saskia zaten de eerste helft op de bank. 

Al vrij in het begin van de wedstrijd moest Fardau redding brengen toen de snelle spits van Wartburgia alleen voor haar opdook!  Even later was het alsnog raak, toen de al eerder genoemde Chevarie Wallerlei Renske te snel af was en de bal langs Fardau in de verre hoek schoot. Dit was een tegenvaller, maar Stiens herstelde zich steeds meer naarmate de wedstrijd vorderde. Uit een hoekschop ging de bal gevaarlijk voor het doel van Wartburgia langs. De gelijkmaker kwam iets gelukkig tot stand. Janneke haar schot werd van richting veranderd en de bal verdween met een fraaie boog over de keeper in de verre hoek 1-1!  Een schot van Rivke had een beter lot verdiend en eindigde tegen de paal!

Na de rust kwam Stiens al vrij snel aan de leiding. Bij een schot van Janneke kon de keeper de bal niet onder controle krijgen en Sam wist wel raad met dit buitenkansje 1-2!  Toen Janneke de buitenspelval omzeilde en de scheidsrechter de vlaggende grensrechter negeerde, werd het zelfs 1-3 en was de wedstrijd gespeeld. Bij Stiens werd in het vervolg van de wedstrijd de bal goed rond gespeeld en er was voor Wartburgia nog maar weinig eer te behalen. Het bleef bij een paar schoten van afstand waarbij Fardau steeds goed redding bracht. Uiteindelijk wisten Sam en Janneke beide nog een doelpunt te scoren en werd de eindstand 1-5.  

Aangezien ACV en Oranje Nassau hun wedstrijd ook wisten te winnen blijven we met S.C. Stiens op plaats 3 staan met 4 pnt. achterstand op koploper ACV. 

Rond 18.30 vertrokken we uit Amsterdam en zijn nog even langs de Mac Donald in Hoorn gereden om de inwendige mens te versterken! 

Na Rivke weer te hebben afgezet bij het restaurant op de kop van de Afsluitdijk, waren we klokslag 21.00 terug in Leeuwarden waar Leanne, Renske en Fardau het busje verlieten. Met alleen Anouk en Nicole nu nog in het busje, de weg vervolgd naar clubgebouw De Stipe. Nu alleen het busje nog inleveren! 

Na deze eerst te hebben afgetankt en teruggebracht bij de verhuurder in Ferwert, was het exact 22.00 uur toen ik de deur achter mij dicht kon trekken en weer thuis was in Britsum!  Het was een mooie, maar zeker ook een intensieve dag! Gelukkig is het morgen zondag. Dat wordt een rustdag denk ik! 

Volgende week speelt S.C. Stiens thuis om 15.00 tegen RCL uit Leiderdorp