VV Kollum – SC Stiens 2-2

SC Stiens, op jacht naar de 2e periodetitel, ging op bezoek bij vv Kollum. In de heenronde werd Kollum met 9-1 van de mat geveegd. Op een bizar slechte hobbelige grasmat mocht SC Stiens vandaag de handen dichtknijpen met het puntje dat na negentig minuten kon worden bijgeschreven.

Bij absentie van de halve Stienser achterhoede had trainer Dijkstra de sterkhouders op het middenveld een linie naar achteren gehaald. Dat kwam het spel zeker niet ten goede.

Na een periode van aftasten kwam SC Stiens in de 19e minuut op voorsprong, de voorzet van de voet van Rene Paauw werd door Stefan de Vries tegendraads ingekopt (0-1). De eerste waarschuwing voor SC Stiens werd afgegeven door Marinus Hoekstra die met zijn inzet de binnenkant van de paal trof. De voortreffelijk keepende Sytse van der Heide had het geluk aan zijn zijde.

In de 32e minuut veroverde Ate Ruisch de bal, passeerde twee Kollumer verdedigers en legde terug op De Vries. Helaas voor SC Stiens stuiterde de bal raar op waardoor deze kans verloren ging.
Na deze kans liep SC Stiens steeds massaler achteruit. Er was geen enkele druk meer op de bal en Kollum werd sterker en sterker. De gelijkmaker viel in de 42e minuut, randje buitenspel kreeg Thieme Brandsma een vrije doortocht en hij schoof de bal beheerst langs Van der Heide (1-1). Nog voor het rustsignaal nam Kollum de leiding, na een aanval over de linkervleugel tikte Randy van Malsen geheel vrijstaand van dichtbij de 2-1 binnen.

Na de thee drong SC Stiens even flink aan, de ruimtes die het hierbij prijsgaf werden door Kollum uitstekend benut, gelukkig voor SC Stiens was doelman Van der Heide in blakende vorm en hadden de spitsen van Kollum het vizier bepaald niet op scherp staan. Zeker 4 open kansen werden niet benut.

In de 60e minuut kwam good old Pieter Elgersma binnen de lijnen en schoof Peter Jansen Klomp door naar het middenveld. Niet veel later viel de gelijkmaker, Fedde Akkerman zette goed door op de achterlijn waarna wie anders dan Stefan de Vries de gelijkmaker binnen schoot (2-2).

Hierna golfde het spel op en neer waarbij de grootste mogelijkheden voor Kollum waren. In de slotfase lag de wedstrijd nog langdurig stil na een hele nare valpartij van de Kollum goalie die vervangen moest worden.

Scheidsrechter Souhuwat, die uitstekend floot, vond het na een kleine 100 minuten welletjes. SC Stiens mag blijven dromen van de periodewinst, om dat doel te bereiken zal wel uit een ander vaatje getapt moeten worden!