Vrouwen S.C. Stiens  verliezen ongelukkig van DSS

De vrouwen van S.C. Stiens verloren de laatste wedstrijd voor de winterstop. In Haarlem trok DSS aan het langste eind. Met een beetje geluk had er een gelijkspel ingezeten maar, een onnodig weggegeven penalty en het missen van enkele goede kansen in de tweede helft, deden Stiens de das om.

De wedstrijd was nog maar net goed en wel los toen Stiens al op achterstand kwam. Een snelle actie van de rechtsbuiten leverde een voorzet op waar Roos van der Sluis van DSS nog net de punt van de schoen tegen de bal kon zetten. Onhoudbaar, via binnenkant paal, verdween de bal achter Ingrid. Een voordeel van een vroege achterstand is dat een wedstrijd dan nog heel lang duurt om de stand weer gelijk te trekken. In de eerste helft zat dit er niet echt in voor Stiens. DSS bouwde van achteren uit steeds goed op en bij Stiens werd (te)veel achter de tegenstander aangelopen. Zelf kon men weinig gevaar stichtten op een paar kleine kansjes na. DSS had dan wel veel de bal, maar echt heel gevaarlijk wist men ook niet te worden. Het tweede doelpunt kreeg men echter in de schoot geworpen. Een speler van DSS, die op zich geen enkel gevaar vormde, werd van achteren door Kelly beentje gelicht binnen de beruchte lijnen en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen.  Zo ging Stiens alsnog met een 2-0 achterstand de rust in.

In de tweede helft stond er een ander Stiens op het veld. Demi had met een blessure aan de knie het veld moeten verlaten en haar plaats werd ingenomen door Rixt. Tessa Grashuis kwam te spelen op het middenveld en deed dit prima. Stiens speelde nu meer naar voren en rustig opbouwen door DSS was er niet meer bij. Toen Lisa Snoek ook nog snel een bal binnen schoot was het alle hens aan dek voor DSS. Janneke Ennema had het helemaal weer spannend kunnen maken maar schoot de bal helaas tegen de keeper aan. De wedstrijd werd definitief beslist toen een speler van DSS vrij op de rand van de zestien mocht schieten. De bal verdween via de handen van Ingrid in de goal en de wedstrijd was hiermee gespeeld.

De tweede helft was van Stiens-zijde veel beter dan de eerste helft. DSS liep nu veel vaker achter Stiens aan. Het is alleen de vraag hoelang je als team in staat bent om hoog druk te blijven zetten omdat dit ook meer kracht kost. Met een beetje geluk had er door deze wijze van spelen nog een gelijkspel ingezeten.  Jammer maar helaas deze keer.
Het team heeft echter prima gepresteerd als debutant in de hoofdklasse  en gaat voorlopig met een derde plaats de winterstop in. Men is in nog geen wedstrijd weggespeeld en dit moet vertrouwen geven voor de tweede seizoenshelft.  Het doel blijft handhaving en dit moet mogelijk zijn.

Volgende week spelen de vrouwen van S.C. Stiens nog thuis voor de beker tegen DTS-Ede, de nummer 2 van de Topklasse en de landskampioen van vorig seizoen.