Vrouwen S.C. Stiens uit het landelijk bekertoernooi

De vrouwen van S.C. Stiens konden het een uur lang redelijk bolwerken tegen topklasser DTS Ede. Nadat DTS uit een vrije trap op 0-2 was gekomen, na twintig minuten spelen in de tweede helft, liet men bij Stiens de kopjes  hangen en zo kon DTS nog eenvoudig uitlopen naar een verdiende 0-5 overwinning.

Coach Atty Eelkema van Stiens had deze middag een strijdplan uitgedokterd door met een 4-4-2 systeem te gaan spelen. De spelers pakten dit goed op en men hield zich aardig aan de gemaakte afspraken. DTS had wel veelvuldig de bal en speelde gemakkelijker, maar dit viel ook te verwachten. In de eerste helft kreeg DTS wel een paar opgelegde kansen, die echter werden gemist. Het doelpunt dat men na een kwartier spelen wel maakte, kreeg men in feite in de schoot geworpen. Ingrid was te gehaast bij een spelhervatting en een speler van DTS kreeg de bal zo in de voeten geworpen, rand strafschopgebied. Het schot leek houdbaar, maar de bal verdween via Ingrid alsnog in de goal. Bij Stiens gokte men op een snelle uitval via Janneke en Lisa. Janneke was er een keer dichtbij, maar bleek uiteindelijk minder tijd te hebben dan ze dacht. De actie kon nog net door een DTS-speler worden geblokkeerd.

Na de thee was er direct een voorzet van Sabiene die de bovenkant van de lat raakte. Hetzelfde gebeurde er aan de andere kant bij DTS toen Ingrid al was gepasseerd en ook hier de lat redding bracht.  Janneke Ennema leek de gelijkmaker op haar schoen te hebben, maar het harde schot ging over het doel. Een voorzet van Lisa leek Janneke nog in een betere positie te brengen. De bal bij de tweede paal ging echter net langs de voor Stiens verkeerde kant van de paal. Na twintig minuten in de tweede helft kreeg DTS een vrije trap te nemen.  De muur stond blijkbaar niet op de juiste plaats. Van Kruistum van DTS wist er wel raad mee en de bal verdween fraai in de benedenhoek. De wedstrijd was helemaal gespeeld toen Ingrid de bal uit een hoekschop dacht weg te stompen en dit mislukte. Via een voet van een Stiens-speler verdween de bal in de eigen goal. Door de beide teams werd er nog een paar keer  gewisseld. DTS wist door twee doelpunten nog verder uit te lopen en mag het in de volgende tussenronde thuis gaan opnemen tegen Berkum.

Voor Stiens eindigt voor de derde jaar op rij in december het landelijk bekertoernooi. Men kan zich na de winterstop weer volledig gaan richtten op de competitie in de hoofdklasse. Op 1 februari is de eerst volgende wedstrijd uit tegen BVV Barendrecht.