Vrouwen S.C. Stiens – Reiger Boys  2 – 2

De vrouwen van S.C Stiens en Reiger Boys deelden uiteindelijk de punten. De neutrale toeschouwer (overigens was die vanwege de Corona-maatregelen niet aanwezig) kon met deze uitslag wel leven. Reiger Boys vast niet, omdat men een kwartier voor het einde nog een geruststellend 0-2 voorsprong had.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Reiger Boys niet voor een punt naar Stiens was gekomen deze middag. Er werd steeds hoog druk gezet en men gooide veel energie en strijd in de wedstrijd. Bij Stiens leek men een beetje onder de indruk van de tegenstander en men werd al snel gedwongen een aantal hoekschoppen weg te geven. Bij één van deze hoekschoppen werd er niet ingegrepen en gelukkig voor Stiens ging de bal voor het doel langs. Dit had een waarschuwing moeten zijn, maar even later kwam men alsnog op een 0-1 achterstand. Balverlies op het middenveld bracht de bal bij Marouschka Ruiter die zich niet bedacht en haar schot verdween in de bovenhoek over Ingrid Kars. Niet geheel onverdiend op dat moment, al kwam het doelpunt ook een beetje uit de lucht vallen. Stiens was een keer gevaarlijk toen Demi Roggeveen haar schot, na een vrije trap, net naast de verkeerde kant van de paal zag gaan. Het bleef verder bij een paar kleine kansjes voor Stiens waarbij de keeper van Reiger Boys, Jana Spieker, een aantal keren goed ingreep.

In de tweede helft het eerste half uur een zelfde soort spelbeeld als voor de rust. Reiger Boys bleef veel strijd leveren en ging vol overtuiging de duels aan. Bij Stiens probeerde men de bakens te verzetten en via Janneke Ennema  ontstonden er mogelijkheden, maar de eindpass kwam niet altijd goed aan.  De beste kans voor Stiens ontstond uit een vrije trap van Sam Bosma waarbij de bal via de keeper en de lat weer in het veld kwam. Berber van der Zee retourneerde de bal die opnieuw door de lat werd gestopt.

Reiger Boys kwam helemaal “op rozen” te zitten toen gelijk in de tegenaanval een speler over de rechterkant goed doorkwam en Ingrid verraste met een schot in de korte hoek 0-2.

Op dat moment leek de wedstrijd gespeeld. Reiger Boys maakte ook nog de  0-3. Dit doelpunt werd gelukkig voor Stiens door de scheidsrechter afgekeurd vanwege buitenspel.

Met nog 20 minuten te spelen kwam Anna Dieuwke Dijkstra in het veld voor Berber van der Zee. Anna Dieuwke drukte later in de wedstrijd een stempel op de wedstrijd door met een steekbal Iris Pinkster aan te spelen. Iris haar voorzet was op maat en het was Sam Bosma die de bal van dichtbij tegen het net schoot 1-2.  De moe gestreden Renske Kamminga werd door coach Atty Eelkema nog vervangen door Mare Dotinga.

Bij Stiens kwam het geloof in een goed resultaat zo toch weer terug.  Reiger Boys werd teruggedrongen en een doelpunt van Stiens bleef steeds in de lucht hangen.  Na opnieuw een mooie aanval werd er “hands” gemaakt door een speler van Reiger Boys. Aanvoerder Leanne Ringelberg wist wel raad met dit buitenkansje  en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel  2-2.

Volgende week spelen de vrouwen van S.C. Stiens in Amsterdam om 16.00 uur de inhaalwedstrijd tegen Wartburgia 2.