Vrouwen S.C. Stiens nemen de punten mee terug uit Amsterdam

De vrouwen van S.C. Stiens wisten zich zaterdag keurig te herpakken na de eerste nederlaag van vorige week tegen Heerenveense Boys. Het was een gelijk opgaande wedstrijd in Amsterdam, met wisselende kansen voor de beide teams. Stiens wist echter 2 keer het net te vinden en zo gingen de punten mee terug naar Friesland.

Het tweede team van Wartburgia bleek, zoals al werd verwacht,  een lastig te bespelen tegenstander. Technisch waren de spelers goed onderlegd en er zat veel beweging en snelheid in het team. Bij Stiens was men, ten opzichte van een week eerder, nu wel goed bij de les en met name Rixt van der Zee en Saskia Hoogstra speelden een uitstekende wedstrijd op het middenveld. Het was Lisa Snoek die Stiens aan de leiding bracht met een geplaatst schot.
Wartburgia kreeg in de eerste helft één echte kans, die eigenlijk geen kans had mogen zijn vanwege buitenspel.  De scheidsrechter liet doorspelen, maar gelukkig wist Ingrid Kars de bal uit de goal te houden.

De vraag was of Wartburgia ook na de rust het hoge tempo zou weten vol te houden?  Er waren een paar wisselingen in het team aangebracht en het tempo bleef hoog. Wat verder opviel was dat er veel vaker de lange bal werd gehanteerd om op die manier de verdediging onder druk te zetten. De verdedigers van Stiens gaven echter geen krimp en anders was er altijd Ingrid nog die een paar prima reddingen verrichtte en een schot tegen de paal zag gaan. Janneke Ennema had Stiens ver daarvoor al ruimer aan de leiding gebracht met een bekeken schot in de korte hoek. Zo werd het een zakelijke overwinning voor de Stienser vrouwen op een prima tegenstander,  die zeker thuis nog de nodige punten gaat pakken.

Volgende week volgt er opnieuw een verre uitwedstrijd. De vrouwen van S.C. Stiens treden dan aan op sportpark Het Hooge Land tegen CVV Berkel in Berkel en Rodenrijs.