Vrouwen S.C. Stiens moeizaam langs De Weide 3-1

De vrouwen van S.C. Stiens hadden zaterdag lange tijd moeite om afstand te nemen van De Weide. Men kwam zelfs nog in de problemen en met moeite bleven de drie punten uiteindelijk in Stiens.

Het leek er zaterdag veel op dat men bij Stiens dacht met halve inspanning het varkentje De Weide eenvoudig te kunnen gaan wassen. Uiteindelijk kwam men door deze instelling alsnog in de problemen. Het doelpunt van Iris Pinkster kwam dan ook precies op tijd om de overwinning alsnog over de streep te trekken.

De Weide is een team dat het vooral in uitwedstrijden moeilijk heeft. Op vreemde bodem werden er tot nu toe geen punten binnen gehaald. Achterin oogde men onzeker en er lagen voldoende mogelijkheden voor Stiens om aan de leiding te komen. Het oude probleem deed zich voor dat men weer veel kansen om zeep hielp om tot een doelpunt te komen. Een voorzet van Janneke was echter door Siebine niet te missen en zo kwam Stiens halverwege de eerste helft toch aan de leiding 1-0. De Weide kon hier aanvallend weinig tegenover stellen. Topschutter Michelle Okken werd door Cilla en Astrid uitstekend bespeeld en kon hierdoor nooit echt gevaarlijk worden. Een slechte uittrap van de keeper leidde het tweede doelpunt van Stiens in. Berber van der Zee beoordeelde de bal op waarde en schoot de bal schitterend in de verre bovenhoek 2-0. Zo net voor de rust een mooie voorsprong en er leek niets in de weg te staan om deze in de tweede helft naar een ruime overwinning uit te breiden.

Dit liep echter anders. Bij Stiens werden opnieuw de nodige kansen gemist en het spel werd slordiger. De Weide wist hierdoor langzaam beter in de wedstrijd te komen. Dit leidde in eerste instantie tot een aantal hoekschoppen die door Stiens nog goed werden verwerkt. Bij een uitval over links werd er echter onvoldoende in gegrepen en kon De Weide de achterstand terugbrengen tot één doelpunt 2-1. Bij De Weide begon men er langzaam weer in te geloven en bij Stiens werd het spel steeds onrustiger. Een tweede doelpunt van De Weide werd door de scheidsrechter gelukkig terecht afgekeurd. Hieraan vooraf ging overigens een buitenspel situatie waarvoor al was gevlagd. Uiteindelijk was het Iris Pinkster die een voorzet binnen tikte en aan alle onzekerheid een einde bracht 3-1. De punten bleven verdiend in Stiens maar oh wat ging het moeizaam. Er zal de komende wedstrijden echt een tandje bij moeten om de eerste nederlaag nog even buiten de deur te houden. Misschien vormt “de burenruzie” tegen Sint Anna Parochie hier een mooie aanleiding toe om iedereen weer tijdig “op scherp” te krijgen.