Vrouwen S.C. Stiens lijden hun eerste nederlaag

De vrouwen van S.C. Stiens liepen vandaag tegen de eerste nederlaag aan. In een matige wedstrijd van beide kanten, die eigenlijk geen winnaar verdiende, trok Heerenveense Boys door een doelpunt direct na de rust aan het langste eind.

Net zoals een week eerder in de bekerwedstrijd, waren de beide teams ook deze keer aan elkaar gewaagd. De eerste helft was slordig van Stiens met veel foute passes. Bij Heerenveense Boys viel het op dat overwegend de lange bal werd gehanteerd om het Stiens verdedigend lastig te maken. Dit lukte maar sporadisch en echte grote mogelijkheden deden zich dan ook niet voor. Het bleef bij een paar hoekschoppen waaruit nog het meeste gevaar kwam. Lisa Snoek van Stiens was er een keer wel erg dicht bij toen zij alleen kon doorlopen richting het doel van Heerenveense Boys. De uitstekende keeper wist haar schot te pareren en zo gingen de beide teams met een 0-0 ruststand aan de thee.

De meeste toeschouwers waren nog niet terug op het veld toen Heerenveense Boys de leiding nam. Het was Carolien Vegter die zo vanuit het middenveld mocht doorlopen en haar niet eens zo harde schot was Ingrid Kars te machtig 0-1. Een opsteker voor Heerenveense Boys die nu nog meer haar eigen spel kon gaan spelen. Aan Stiens de taak om het spel nog meer te gaan maken. In het centrum achterin gaven Carolien Vegter en Tonny Agricola echter weinig ruimte weg en bij noodgevallen was er altijd nog de uitstekend ingrijpende keeper. Lisa Snoek was er nog twee keer dicht bij. De eerste keer tikte de keeper de bal fantastisch uit de bovenhoek. De tweede keer was ook de keeper kansloos,  maar het schot van Lisa “uit de draai” verdween net langs de voor Stiens verkeerde kant van de paal. Zo ging Heerenveense Boys er als meest gelukkige met de overwinning vandoor in deze overwegend matige Friese derby.

Volgende week wacht er voor Stiens een lastige uitwedstrijd in Amsterdam tegen een momenteel goed draaiend Wartburgia 2.