Vrouwen S.C. Stiens komen tekort tegen Berkel

De vrouwen van S.C. Stiens lieten zich zaterdag in de tweede helft geheel inpakken door een ontketend en met veel energie en duelkracht spelend Berkel. In de eerste helft zag het er in het geheel niet naar uit dat de wedstrijd uiteindelijk zo zou kantelen!

Bij Stiens begon men goed aan de wedstrijd en het aantal kansen reeg zich aaneen.  Men kon bij Berkel moeilijk grip krijgen op met name Janneke en Lisa. Het was echter alleen Lisa die het net één keer wist te vinden. Dit was gezien het aantal kansen veel te weinig. Zo hield men Berkel in de wedstrijd en deze kwam ook nog eens gelukkig aan de gelijkmaker toen een schot van richting werd veranderd en Daniëlle uit positie was. Daniëlle verving deze middag de zieke Ingrid Kars. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Berkel steeds iets beter in de wedstrijd en ook zij kregen een aantal kansen. Met name de rechtsbuiten vormde een voortdurend gevaar vanwege haar snelheid. Daniëlle wist nog een keer een bal fraai uit de hoek te tikken. Door een doelpunt van Janneke in de korte hoek zou Stiens uiteindelijk toch nog met een voorsprong de rust ingaan.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen de gelijkmaker al in de goal bij Stiens lag. Bij een bal in de doelmond werd er maar half ingegrepen door de verdediging en de bal kon uiteindelijk eenvoudig worden binnengelopen door een speler van Berkel. En toen even later Daniëlle na een vrije trap de bal moest loslaten, was het hek helemaal van de dam. Een speler van Berkel was goed meegelopen en tikte opnieuw de bal tegen het net. Zo keek men bij Stiens binnen de kortste keren tegen een achterstand aan en het was misschien niet eens onverdiend ook. Berkel speelde de tweede helft n.l. met veel energie en duelkracht en hier had men bij Stiens onvoldoende een antwoord op. Zo liep men steeds meer achter de feiten aan en men wist als team niet echt meer in de wedstrijd te komen. Het was opnieuw de rechtsbuiten van Berkel die deze keer de pas ingevallen Kelly haar hielen liet zien en ook Daniëlle het nakijken gaf. Jammer was het dat dezelfde speler zich even later aan Leanne vergreep in een duel aan de zijlijn en met rood het veld kon verlaten. Het was dan wel weer netjes van haar dat zij na de wedstrijd haar excuses aan Leanne kwam aanbieden voor deze ondoordachte actie!
Berkel kon zo de eerste overwinning bijschrijven en dit was verdiend. Voor Stiens weer een leermoment als debutant in deze hoofdklasse. Volgende week krijgt men een nieuwe kans om dit te laten zien als ACV op bezoek komt.