Vrouwen S.C. Stiens komen goed uit de winterstop tegen CVV Berkel 2-0

De vrouwen van S.C. Stiens behaalden zaterdag 3 belangrijke punten in de hoofdklasse door de thuiswedstrijd te winnen van CVV Berkel. Na tien minuten spelen in de tweede helft, werd de wedstrijd voor een half uur onderbroken. Femke van der Burg van Berkel kreeg de bal van dichtbij dusdanig ongelukkig tegen haar hoofd geschoten, dat zij met de ambulance moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Beide teams wilden echter verder spelen en uiteindelijk trok Stiens hierbij verdiend aan het langste eind door doelpunten van Janneke Ennema en Siebine Burggraaff.

Trainer Egmond Blinker van Berkel zal de afgelopen week heel wat gepuzzeld hebben. Door blessures en een schorsing miste hij 4 basisspelers. De vervangers, waarvan enkele uit de MO17, deden het zeker niet slecht maar zijn natuurlijk toch van een ander kaliber. Men liet Stiens het spel maken en probeerde in de omschakeling gelegenheidsspits Michelle Arbman in stelling te brengen. Men slaagde er echter maar sporadisch in om echt gevaarlijk te worden. De beste kansen waren in de eerste helft voor een prima spelend Stiens. Janneke Ennema probeerde het twee keer in de korte hoek. Een trekbal van Janneke op Lisa leek een doelpunt te worden, maar de bal ging naast. Lisa kreeg zelf ook nog een kans, maar gescoord werd er niet meer.

Zoals al genoemd was er in de tweede helft nog maar tien minuten gespeeld toen Femke van der Burg met de ambulance naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.. We hopen dat het zal meevallen en wensen haar namens S.C. Stiens sterkte met het herstel.

Na de langdurige onderbreking was het afwachten hoe de teams het weer zouden oppakken. Bij Stiens bleef men het spel bepalen en Berkel wachtte rustig af. Geloofde men er bij Berkel eigenlijk nog wel in na zoveel tegenslag? Linkerspits Faith Parto van Berkel straalde dit tenminste niet uit, of had ze gewoon een mindere dag, kan ook zijn natuurlijk! Het werd helemaal lastig voor Berkel toen Janneke Ennema, na een mooie steekbal van Siebine Burggraaff, voor Stiens de score opende. Berkel kwam niet veel verder meer dan het nemen van een paar hoekschoppen. Door een mistrap van keeper Ingrid Kars kreeg Berkel misschien nog wel de beste kans, maar de bal verdween naast het doel. Een mooie aanval van Stiens had de wedstrijd toen overigens al definitief beslist. De deze middag als aanspeelpunt voorin uitstekend spelende Anne Sikkema, speelde de bal naar Siebine Burggraaff, die fraai de keeper passeerde in de lange hoek. De drie belangrijke punten bleven zo verdiend in Stiens.

Volgende week zaterdag spelen de vrouwen om 12.15 uur uit tegen BVV Barendrecht.