Ut vierde komt op stoom

scstiens-utvierde-1Na een groot aantal afgelastingen mocht er na 6 maanden winterstop weer worden gevoetbald door de heren van S.C. Stiens 4. De mannen lijken na de lange pauze goed ontwaakt te zijn.
Werd de eerste wedstrijd nog een beetje weifelend begonnen en nipt verloren van Blauw Wit met 6-1, daarna kwam het voetbalgogme van de selectie bovendrijven.

Eerst werd Beetgum met een klinkende overwinning met 6-0 opzij gezet. Opmerkelijk deze wedstrijd: Harold wist na 5 jaren proberen dan toch vanaf de aftrap de keeper vanaf eigen helft te verschalken! De gehele selectie was dolblij. Waarschijnlijk vooral, omdat de komende aftrappen weer normaal kunnen worden genomen.

Na deze 2 wedstrijden was er weer een klein maandje rust voor de selectie. De consul in Stiens is waarschijnlijk nog niet op de hoogte dat de selectie van Ut Vierde bovengemiddeld fit is en gerust elke week kan ballen. Zelfs met het spelen op kunstgras hebben deze Christiano Ronalo’s geen enkele moeite. Maar dit terzijde.

Op 12 maart stond de topper tegen Lions ’66 op het programma. De leeuwtjes uit Leeuwarden stonden er goed voor met een 1e plek op de ranglijst. Omdat de uit-wedstrijd werd verloren met een ietwat vreemde nasmaak, waren de Stienzer tijgers gebrand op eerherstel. Dat de tegenpartij zich niet had voorbereid op een goed spelend Stienzer front bleek al snel. Veel commentaar met niets verhullend taalgebruik, gele en zelfs rode kaarten, 7 goals en 90 minuten voetbal resulteerde uiteindelijk in een welverdiende overwinning! De koploper was verslagen, de leeuwen stonden uiteindelijk in hun hemdje en dropen met de staart tussen de benen af.

De week erna in Franeker werd aan de afgelopen wedstrijden een goed vervolg gegeven. Ook hier kan afgaande op de uitslag gedacht worden aan een leuke korfbalpartij, maar doordat topscorer van Ut Vierde, Gerwin, ook vandaag weer op dreef was, werd er maar liefst 7 keer gescoord.scstiens-utvierde

Tegen de boys uit DKV ging het echter eventjes mis. Of het kwam door onderschatting, het ingeslopen vertrouwen na de laatste wedstrijd of een algehele offday…niemand kan de vinger op de zere plek leggen. Na twee helften stond er een ontluisterende 2-3 op het scorebord. Bij iedereen waren beide beentjes weer op de grond.

Gelukkig kon deze fout snel worden hersteld. Na wederom een weekje rust, werd er afgelopen zaterdag aangetreden in Akkrum-Zuid zelf. De heren van de tegenpartij waren vol vertrouwen en dachten ook dit keer Ut Vierde te kunnen verslaan. Met 12 fitte spelers, vaste invalkeeper Peter op de goal en zowaar beide leiders in het veld werd S.C. Stiens 4 een onneembare vesting. Stond het bij rust nog slechts 1-3, na rust veranderde het team in een kille doelpuntenmachine. Met een paar afgemeten voorzetten, scherpe afrondingen een solide verdediging werden de boertjes verslagen met 2-7!

Komende zaterdag staat de derby tegen Wykels Hallum op het programma. Rond de klok van half 3 zal er, ijs en weder dienende, afgetrapt worden op het sportpark in Stiens. Kunnen de heren van Ut Vierde ook tegen deze sterk spelende ploeg hun mannetje staan?