Stug S.C. Stiens 1 pakt punt tegen koploper BCV 1

BCV 1 probeerde het meer dan 90 minuten lang, maar dwong niet of nauwelijks grote kansen af tegen een stug S.C. Stiens 1. Het talrijke meegereisde publiek uit Bergum zag hun ploeg zich stukbijten en kon het spel en het veld van S.C. Stiens niet waarderen. Ze zagen ook dat S.C. Stiens gevaarlijk was in de omschakeling en waren zich bewust dat ze ook puntloos naar huis konden gaan. S.C. Stiens was tevreden met dit mooie punt en zet hopelijk een punt achter een minder goede reeks.

Meteen vanaf het begin drong BCV S.C. Stiens terug op eigen helft en zocht via de wat meer vrijgelaten zijkanten de aanval. Dat betekende dat de as bij S.C. Stiens goed bezet was en dat bleef ook 90 minuten zo. Daarmee was de wedstrijd allerminst saai te noemen. BCV was zeer energiek en balvaardig en S.C. Stiens zorgde voortdurend via Stefan de Vries en Almer Hietkamp voor dreiging. Grote kansen leverde het aan beide kanten niet op. In de eerste helft redde keeper Jelle Weultjes knap op een afstandsschot, maar was Gerbrand Sinnema heel dichtbij de openingstreffer. Kort voor rust was BCV nog een keer gevaarlijk, maar was een 0 – 0 stand qua kansenverhouding terecht.

Na de rust eigenlijk hetzelfde beeld, maar de toeschouwers zagen ook dat BCV wel wilde, maar ook steeds minder vertrouwen kreeg in een goede afloop. De dreiging aan de kant van S.C. Stiens bleef en langs de kant voelde je bij beide supportersgroepen dat S.C. Stiens meer en meer vertrouwen kreeg in een goede afloop. BCV creëerde geen opgelegde kansen, terwijl bij S.C. Stiens de geraffineerde eindpass ontbrak, want anders waren simpelweg de punten in Stiens gebleven. Hoe onterecht dat misschien ook zou voelen voor BCV.

Er werd in deze wedstrijd niet gescoord en daar was BCV het minst blij mee. Zij mogen het tegen andere ploegen laten zien en S.C. Stiens kan hiermee door. Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen SC Veenwouden. Tot dan.