Sterk spelend S.C. Stiens 1 wint belangrijke wedstrijd in en tegen vv Zuidhorn 1

Vandaag stond er voor de manschappen van trainer René Dijkstra weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Er moest worden aangetreden tegen vv Zuidhorn. Keeper Evert van Schepen en Peter Jansen Klomp ontbraken vanwege blessures. Dat het weer een leuke wedstrijd zou zijn geworden was na de 90 minuten wel af te lezen op het scorebord: 2-4.

Om 3 uur werd er afgetrapt en S.C. Stiens kreeg binnen een paar minuten al een grote kans op de 0-1. Ate Ruisch bediende de vetrekkende Stefan de Vries die door goed uitkomen van de keeper de bal niet in de goal zag verdwijnen. Daarna speelde het spel zich vooral af op het middenveld. In de 14de minuut kreeg vv Zuidhorn een ingooi waar ze goed gebruik van maakten. Doordat de bal ver de 16 werd in geslingerd kon Jordi Schuiling worden bediend. Deze wist via de vingertoppen van keeper Sytze van der heide te scoren. S.C. Stiens raakte niet in paniek en ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. De hele wedstrijd knokte sc Stiens voor elke meter en dit resulteerde in de 25ste minuut voor de gelijkmaker. Fedde Akkerman kreeg met een mooie crossbal de bal van Almer Hietkamp en wist hier wel raad mee. Hij nam de bal in de aanname mee naar binnen en schoot van een meter of twintig de bal in de bovenhoek. Vv Zuidhorn kreeg tussendoor nog een 100% kans op de 2-1, gelukkig voor S.C. Stiens werd dit schot onderweg naar de goal gesmoord.

In de 38ste minuut volgde er een lange bal die over de verdediging viel van vv Zuidhorn. Stefan de Vries was eerder bij de bal dan doelman Lars Striesenou en werd gevloerd buiten de 16; een gele kaart en een gevaarlijke vrije trap volgde. Tom Cats liet zich hier gelden door attent te reageren en zo de 1-2 binnen te tikken. Net voor rust wist keeper van der Heide nog een bal knap uit het doel te houden.

In de 2de helft begon vv Zuidhorn sterk, wat dan ook tot kansjes resulteerde. Het bleef echter 1-2 totdat in de 64ste minuut Ate Ruisch weer dezelfde Stefan de Vries bediende met een subliem balletje. Stefan was sneller bij de bal dan de keeper en kon zo met een leep balletje de 1-3 op het scorebord aantekenen. Hierdoor was de voorsprong wat comfortabeler, dit was natuurlijk een fijn gevoel omdat vv Zuidhorn niet voor niets net onder S.C. Stiens staat op de ranglijst. Er volgden nog wat gevaarlijke momentjes waarin keeper van der Heide nog 1 keer een bal goed uit de hoek moest pakken.

Ate Ruisch besliste vervolgens de wedstrijd met een mooie volley op de rand van de zestien en zo was de vreugde groot bij de spelers en technische staf. Milan Stad maakte in de laatste minuten nog de 2-4 maar daar bleef het dan ook bij. Scheidsrechter Wieringa blies niet veel later op zijn fluit voor het einde en zo tekende Sc Stiens alweer voor de 6 overwinning op rij.

Zaterdag 15 februari om 14.30 uur is in Stiens de tegenstander VEV’67. Deze gerenommeerde tegenstander zit maar kort achter S.C. Stiens en kan bij winst op gelijke hoogte komen. De voorbeschouwing volgt later deze week, maar en het spel en de stand op de ranglijst mag een reden zijn om S.C. Stiens 1 te steunen in deze weer zeer belangrijke wedstrijd om de 2e periode.