Sterk S.C. Stiens 1 wint van Sv Marum 1,

Om aansluiting te houden bij de middenmoot moest S.C. Stiens 1 vandaag winnen en dat deed het team van Rudi van der Burg. Na een lastige eerste helft zag het er niet naar uit dat de 3 punten naar Stiens zouden gaan, maar na een uitstekende 2e helft was iedereen het er wel over eens dat het een verdiende 1 – 3 overwinning was voor S.C. Stiens.

De opening was voor Marum. Met veel voetbal en diepgang werden de aanvallers gezocht en was er voortdurend gevaar voor het doel van Robin van der Meer. Robin stond onder de lat, omdat Willem Rauwerda een operatieve ingreep moest ondergaan. Dat was niet de enige wisseling ten opzichte van de wedstrijd tegen CVVO. Peter Jansen Klomp was weer terug van een weekje blessure en ook Jorrit Bergsma kreeg een basisplaats ten koste van Arjan Dotinga. In het centrum van de verdediging stonden ook nu weer Pieter Elgersma en Doeke van der Ploeg. Jordy Weykamp is na een even-gas-terugnemen-en-rust-pakken-periode weer op de weg terug, maar deze wedstrijd kwam voor hem nog te vroeg. Langs de lijn heeft hij kunnen zien dat zijn ploegmaten ook deze wedstrijd goed stonden te verdedigen. Jordy kennende zal hij straks vast weer met vertrouwen terugkeren en als vanouds spelen.

S.C. Stiens had het in de openingsfase lastig. Rechtsback Stefan Oost speelde fysiek een prima wedstrijd en was zeker alert, maar moest toch af en toe billen nijpend toekijken hoe zijn man diverse scoringskansen kreeg. S.C. Stiens kwam af en toe goed weg, maar groeide langzaam in de wedstrijd. Na een kwartier spelen brak S.C. Stiens toch wat onverwacht de wedstrijd open en hoe! Jorrit kreeg op zo’n 40 meter met het doel in de rug de bal aangespeeld en wist toen al genoeg. Hij draaide prima weg van zijn tegenstander en knalde zonder aarzelen de bal strak over de keeper heen zoals alleen Jorrit dat kan.

Na de goal was de wedstrijd meer in evenwicht. Natuurlijk probeerde SV Marum S.C. Stiens weer terug te dringen. Ze kregen ook zeker kansen op de aansluitingstreffer, maar er was weer die onverzettelijkheid bij S.C. Stiens zoals we dat graag willen zien. Ook S.C. Stiens kreeg kansen. Peter en Almer Hietkamp kwamen er op links een paar keer goed door, maar de schoten misten doel of ze hadden andere keuzes kunnen maken. Kort voor rust kwam de verdiende gelijkmaker. Een corner werd door Robin onhandig in eigen doel gestompt en dat was voor hem en de ploeg een domper. Ruststand 1 – 1 tegen een goed voetballende tegenstander.

Na de rust een heel ander S.C. Stiens. Vanaf minuut 46 een veel feller S.C. Stiens en meteen was er een grote kans voor Jorrit, maar de grensrechter had buitenspel gezien. Jorrit maakte veel ophef voor niets, want hij mistte ook nog eens die grote kans. Wel was de toon gezet voor meer. Kort daarna was het weer Jorrit met een grote kans, maar weer wist hij de keeper niet te passeren. Sv Marum moest achteruit en S.C. Stiens bleef druk zetten en kansen creëren. Tussen de 70ste en 80ste minuut beslisten Gerrit Winkel en Huub Klijnsma de wedstrijd.

Gerrit kreeg na sterk doorzetten van Peter de bal op links en haalde doeltreffend uit en bekroonde daarmee weer een sterke wedstrijd. Even daarvoor mistte hij helaas een prachtige genomen vrije trap, maar wat is het goed te zien hoe hij meer en meer zijn stempel weet te drukken op de wedstrijden. 5 minuten later was het Huub die na een afgeslagen aanval vanaf links niet aarzelde en de 1 – 3 op het scorebord zette. Sv Marum probeerde het daarna wel, maar frustreerde daarbij zichzelf en de tegenstander. Op paar gevaarlijke hoge ballen na kwam Robin niet meer in de gevaar en zo kon S.C. Stiens de 2e overwinning vieren. Te weinig, maar het is zoals het is. Na CVVO en Marum heeft S.C. Stiens laten zien dat ze als team er weer staan en kijken we uit naar de komende competitiewedstrijden. Het is niet ondenkbaar dat er een leuke serie kan worden neergezet. De spelers kunnen en willen het. Twijfel daar als supporter maar niet aan! Volgende week is er om 17.00 uur de bekerwedstrijd tegen Dronrijp. Een vierde klasser, maar in het bekertoernooi gebeuren er wel vaker gekke dingen. Niet zo vaak komt het voor dat S.C. Stiens ver komt in de beker. Laat dat de motivatie voor volgende week zijn. Tot dan.