Sterk collectief van S.C. Stiens 1 wint dik van sv Marum 1

Rond de klok van 16.15 uur stond er een hele mooie 4 – 0 op het scorebord. Velen hadden dat gewenst en weinigen hadden dit voorspelt. Zelfs sv Marum zal beamen dat dit een terechte uitslag was. Marum en S.C. Stiens speelden zeker niet hun beste voetbal, maar S.C. Stiens had zich beduidend beter op deze wedstrijd ingesteld. Het excuus dat er een half dozijn afwezigen waren had S.C. Stiens niet nodig en dat maakt het allemaal nog een stukje mooier. Een door Rudi van der Burg uitgekiend tactisch spel bracht de zege en terecht dat hij zijn tevredenheid over de uitvoering van de afspraken en waardering voor zijn spelers via social media deelde.

Al na 2 minuten lag de bal al achter keeper Rick Smit. Gepruts in de verdediging van Marum werd door Jorrit Bergsma goed afgestraft en daarmee werd de toon van de wedstrijd gezet. Marum heeft een zeer goed voetballende ploeg, maar kreeg heel weinig ruimte op It Gryn. Toch had niemand na de snelle 1 – 0 voorsprong verwacht dat de wedstrijd zo in het voordeel van S.C. Stiens zou uitpakken. Ewoud Bergsma en Stefan Oost pakten al vroeg een gele kaart. Je zag dat ze daarna in alles hier rekening mee moesten houden en even later viel de ervaren Peter Jansen Klomp uit. S.C. Stiens bleef geconcentreerd de ruimtes klein houden en gaf overal druk. Marum kwam daardoor niet in het ritme en met regelmaat klaagden ze bij de scheidsrechter Buitenhuis. S.C. Stiens groeide in de wedstrijd.

Marum had dan wel het eerste half uur veldoverwicht, maar zonder kansen. Daarna werd S.C. Stiens meer en meer gevaarlijker. De jonge spits Stefan de Vries werd vaak onreglementair en hard aangepakt, maar hij bleef onder alle omstandigheden rustig en sloopte daarmee langzaam de verdediging van Marum. Kansen kwamen er weer en een scherpe corner van Huub Klijnstra luidde de 2 – 0 in. Pieter Elgersma hield bij de 2e paal goed zicht op de bal en scoorde de 2 – 0. Marum van zichtbaar van slag en S.C. Stiens had nog voor de rust de voorsprong kunnen vergroten, maar slaagde daar niet meer in.

Na de rust probeerde Marum het met hernieuwde energie zeker weer, maar ook nu stond de verdediging onder leiding van Pieter Elgersma als een huis. Niemand die in de buurt kwam van de jonge keeper Jelle Weultjes. Hij verving de geblesseerd Willem Rauwerda prima en laat zien dat niemand zich zorgen hoeft te maken over de opvolging van Willem. Marum beet zich meer en meer stuk op het collectief van S.C. Stiens en de aanvallen van S.C. Stiens werden weer talrijker en gevaarlijker en de 3 – 0 hing eerder in de lucht dan de aansluitingstreffer.

De 3 – 0 kwam er in de 65e minuut. S.C. Stiens was domweg attenter dan Marum en wederom Jorrit werd op maat bediend en knalde de 3 – 0 tegen het net en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Helemaal al even later een terugspeelbal door de keeper werd opgepakt. De grote muur werd prima door Huub Klijnsma omzeilt 4 – 0.

Marum kwam als koploper naar Stiens, maar werd op waarde verslagen. Een prima resultaat gezien de lange blessurelijst. Volgende week speelt S.C. Stiens een uitwedstrijd tegen het eveneens geplaagde CVVO. De blessures de kant van S.C. Stiens zijn er dan nog steeds. Dit geeft dit team weer de kans te laten zien dat zij ook basisklanten zijn.