SC Stiens MO19 pakt winst tegen Heerenveense Boys MO19

Na een midweeks debacle konden wij ons geen misstap meer veroorloven. Wederom met zeven speelsters die al een wedstrijd in de benen hadden werd er opnieuw aangetreden tegen Heerenveense Boys. Vandaag zou er uit een ander vaatje getapt moeten worden om met drie punten van het veld af te stappen.

Aftrap Stiens, bal terug, diepte gezocht bij Julia die op haar beurt de bal voor Chantal breed legde en na 18 seconden mocht daar de 1-0 al genoteerd worden. Een flitsende start in een verder vrij tamme eerste helft. Het overwicht was er wel, gevaarlijk werd Heerenveense Boys niet en er was controle in tegenstelling tot afgelopen dinsdag in Heerenveen. Nog een aantal maal kregen wij een grote kans maar tot doelpunt werden deze niet gepromoveerd. Op slag van rust mocht Heerenveense Boys eruit komen maar de spits stond buitenspel en dus ging het niet door.

De tweede helft kende een zelfde start als de eerste helft alleen was het nu Heerenveense Boys die bijna met een treffer kwamen, vlak voor de doellijn werd de bal echter weggewerkt. Het restant van de tweede helft waren wij de betere zonder echt uit te blinken. Nog een aantal erg grote kansen werden gemist dus moest een schot van Anniek het verschil maar op twee brengen. Julia maakte de 3-0 en even leek het erop of de score rap verder zou oplopen. Vermoeidheid sloop er echter wat in met al een wedstrijd in de benen. Toch enigszins de rug gerecht, drie punten in Stiens gebleven. We kunnen ons nu opmaken voor het tweeluik met RVC, twee wedstrijden die gaan bepalen wie er kampioen gaat worden. Op 12 mei is de eerste ontmoeting in Idskenhuizen, twee weken later staat de return op het programma.

Op dinsdag 8 mei wordt er nog aangetreden tegen Broeksterwalden voor de kwartfinale van de beker.