SC Stiens MO19 likt wonden na zeperd uit bij Heerenveense Boys MO19

Wat zo mooi had kunnen en moeten zijn, eindigde in een nachtmerrie. Kijkend naar de eerdere resultaten van Heerenveense Boys zouden wij ook deze wedstrijd aan de zegekar moeten binden.

Op een fraai opgeknapte locatie (lees boxen en kantine) mochten wij aantreden tegen Heerenveense Boys. De volgende stap die gezet zou moeten worden richting het mogelijke kampioenschap. Een onrustige wedstrijd, waar het precies aan lag werd niet duidelijk. Over en weer was het snel balverlies, lange halen en het lopen van ballen over zowel zij- als achterlijn. Kansen waren schaars en wellicht is mogelijkheden een beter woord. Afstandsschoten waren het enige wapenfeit. Heerenveense Boys liet de beste kans noteren na geklungel van onze kant mocht de aanvalster van Heerenveense Boys alleen op Rixt af, de bal belandde in het zijnet. Rust, tijd om te repareren en in de tweede helft een andere ons, de ware ons te laten zien.

De eerste tien minuten waren voor ons, drukkend op de helft van Heerenveense Boys en op jacht naar een goal. Even lieten wij zien dat wij wel degelijk konden voetballen maar al snel bleek de avond letterlijk en figuurlijk in het water te vallen. Een iets te zachte pass werd onderschept, een op een met Rixt kreeg de speelster de bal ook nogmaals in de kluts mee en mocht de bal in een leeg goal schieten. Nog altijd een dik half uur om de wedstrijd om te keren. Zat het erin? Het zat erin. Wilde het eruit komen? Nee, vandaag wilde het er niet uitkomen. Kansjes die wij kregen moeten wij dan benutten maar het geluk waar wij vandaag op moesten teren, was er niet. Nee, dit zijn wij niet en zo willen wij niet zijn. Wij moeten het met z’n allen doen, of het veld nu goed of slecht is, of de tegenstander nu goed of slecht is, of de scheidsrechter nu goed of slecht fluit, of het regent of droog is, of je nu vermoeid bent of niet, of je nog kunt rennen of niet. We zijn een leuke ploeg, in goede en mindere wedstrijden. Als een medespeler even niet kan dan moet iemand anders even een stapje harder. We moeten wat voor elkaar over hebben.

Zaterdag de terugwedstrijd, daar zal uit een ander vaatje getapt moeten worden als wij aan het einde van het seizoen kampioen willen worden. We moeten laten zien hoe graag wij dit willen.