S.C. Stiens JO11-1 wederom op stoom!

S.C. Stiens JO-11-1 speelde zaterdag de vijfde wedstrijd van de competitie. Uitslapen zat er vandaag niet in. De uitwedstrijd bij Leovardia was vroeg gepland en kunst licht kon wel eens nodig zijn om het spel te kunnen spelen. Na een mooie reeks van 4 gewonnen wedstrijden, waren de jongens gebrand om ook vandaag deze lijn door te trekken.

Afgelopen week werd duidelijk dat het team ook door was naar de 2e ronde van de beker.

Uitgaan vanuit eigen kracht en geconcentreerd voetbal is het motto. In korte tijd is er een hecht team neergezet, die als vrienden het voetbalspel snappen. De trainingen worden verzorgt door Sander Kars, die op een zeer gezonde en speelse wijze de jongens weet te motiveren. Het bijbrengen van het “lezen” van het spel komt iedere week terug op de trainingen. In de wedstrijden hebben de jongens hier veel aan. Zo kan er bij aanwijzingen kort worden gerefereerd aan de trainingen, waardoor de jongens zeer snel door hebben waar de verbeterpunten liggen. Met een ongeslagen status van 4 keer winst straalt het team vertrouwen uit. Iedere speler kent zijn taak en is niet te lui om andere teamgenoten te helpen.

Leovardia, die nog maar twee competitie duels had gespeeld was vooraf lastig in te schatten. Eerder speelden de Leeuwarders een knappe 0-0 tegen het sterke SJO-CVO Ouwe Syl. Hierdoor was er geen beeld en moesten we uitgaan van eigen kracht. Door het ontbreken van Niels Kloosterman werd Jort van der Kooi, speler van JO9-1 uitgenodigd om een wedstrijd mee te spelen. Jort hoefde hier niet lang over na te denken. Doordat hij met ons team mee traint is hij bekent met het team. Ondanks dat hij later deze ochtend met eigen team bij Kollum een wedstrijd moest spelen, sloot hij zich graag aan bij de groep.

Nadat Sander de scherpte in de ploeg had gebracht liepen de jongens gemotiveerd naar het veld. Vanaf de aftrap werd er gelijk pressie gezet op de tegenstander. Lars van der Pol, onze o zo rustige maar zeer scherpe en trefzekere spits wist een schot te lossen op goal. De keeper had moeite met de bal en zwaaide de bal ongelukkig met zijn armen in eigen goal. De vroege 0-1 voorsprong was een feit. Doordat S.C. Stiens goed op de bal zat, werd het lastig voor Leovardia om de opbouw te vinden. Met lange halen werd de voorhoede gezocht, maar onze stofzuiger met uitschuifbare en elastieke benen; Bouke Janse wist de bal al op het middenveld te onderscheppen. Met een mooie rush over de as van het veld nam hij de bal mee. Nadat hij de verdediging had uitgekapt zag hij zijn kans schoon om de 0-2 binnen te schieten. Kort daarop werd wederom de aanval gezocht en Rutger Liemburg tikte beheerst de 0-3 binnen. Uit een uitstekende opgebouwde aanval wist Lars een perfecte bal op Rutger te geven, die zijn tweede van de dag noteerde. Bram Maters, onze ijverige middenvelder die goed naar binnen draaide, noteerde 0-5 op het score bord. En vlak voor rust mocht ook Lars zijn tweede doelpunt van de dag noteren. Met een 0-6 voorsprong was het tijd voor een beker ranja. De leiding was tevreden over de getoonde spelwijze in de eerste helft en genoot van een warm bakje koffie. Er was geen enkele aanleiding om veranderingen aan te brengen. Vol vertrouwen op een goede afloop werd er begonnen aan de tweede helft. Jort van der Kooi die later deze helft moest vertrekken naar Kollum was gebrand om als gast-speler ook zijn stempel te zetten op deze wedstrijd. En dat lukte hem al vroeg in de tweede helft. Met een mooi schot zette hij de 0-7 op het scorebord. S.C. Stiens, die met deze stand al dik tevreden was deed een stapje terug en gaf Leovardia de kans om zo nu en dan in de buurt te komen van onze keeper Joran Keizer. Maar die was te gebrand om de nul vast te houden en verhinderde de thuisploeg om te scoren. In de slot minuten van de wedstrijd werd het slotakkoord ingezet en dit resulteerde in 0-8. Sander Zondervan die diverse keren gevaarlijk opkwam, wist ook zijn naam te noteren achter een doelpunt. En vriend Bram Maters gaf hem ook nog de beslissende pass voor de 0-9 eindstand. Wederom een mooie overwinning zonder tegentreffers. Hierdoor behoud JO11-1 de koppositie met 15 punten uit 5 wedstrijden (34 doelpunten voor en slechts 5 tegen).

Jort, langs deze weg nogmaals bedankt voor je uitstekende optreden. Bij blessures en gemis van spelers zullen we zeker vaker een beroep op je gaan doen.

11 november spelen we (zonder Sint Maarten lampion) de volgende competitie wedstrijd. Uit naar Ameland. Voor onze jongens een leuk teamuitje. Ook daar gaan we voor de drie punten. We gaan er in ieder geval een mooie dag van maken.