SC Joure – S.C. Stiens 0-2

Onder ideale voetbalomstandigheden stond de uitwedstrijd tegen SC Joure op het programma. De Jouwsters begonnen overtuigend en het was aan Stiens goalie Rauwerda te danken dat zij niet snel op voorsprong kwamen. Stiens was onrustig aan de bal en veelal werd de verkeerde keuze gemaakt waardoor de ruimtes die er lagen niet benut werden. Op het voetbal viel genoeg aan te merken, op de spirit en inzet niet, dat was dik in orde.

De kracht van Joure ligt op het middenveld en voorin waardoor de backs Maarten Klijnsma en Ewoud Bergsma de handen vol hadden aan hun tegenstanders, het centrale duo met Huub Klijnsma en Pieter Elgersma gaf echter geen krimp en gaven waar nodig prima rugdekking. Met Peter Jansen Klomp net voor de verdediging stond er een hecht blok. Kort voor rust kreeg Joure een enorme mogelijkheid toen doelman Rauwerda, ver voor zijn doel staand, de bal inleverde bij de Joure spits. Deze produceerde tot grote opluchting van SC Stiens slechts een slap rollertje die eenvoudig opgeraapt kon worden. In de tegenstoot kreeg Stiens de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een fraaie combinatie tussen Gerrit Winkel en Gerbrand Sinnema zorgde voor een 4 tegen 2 overtalsituatie, helaas werd de vrije man niet gezien.

Na de thee een heel ander spelbeeld, waar Joure voor rust de baas was kwam Stiens na rust steeds beter in de wedstrijd. Duels werden gewonnen en bijna iedere tweede bal was voor de Stiensers. Jorrit Bergsma kwam tweemaal toe in schietpositie en Peter Jansen Klomp kon net de bal net niet genoeg drukken voor een treffer. Na 70 minuten kwam Danny de Jong bij Stiens in de ploeg en hij gaf direct zijn visitekaartje af met een dreigende actie. Uit de corner die hieruit voortvloeide bleef de bal hangen in de zestien waarna Stiens spits Stefan de Vries genadeloos uithaalde met zijn rechter en de bal in het dak van het doel schoot 0-1.

Met nog een kwartiertje op de klok zette Joure alles op alles zonder tot grote kansen te komen. Stiens trainer vd Burg bracht nog twee wissels, Sander Kars en Fedde Akkerman, voor Jorrit Bergsma en Sinnema. Dat kwam de Stiensers in de slotfase bijna duur te staan omdat Gerrit Winkel geblesseerd raakte, wel in het veld bleef staan maar niets meer kon uitrichten.

In blessuretijd kopte een Jouwster nog op de lat waarna Danny de Jong er in de counter er vanaf eigen helft vandoor ging. In het strafschopgebied van Joure werd hij onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd door Stefan de Vries koelbloedig verzilverd.

De hatelijke nul is verdwenen. Volgende week komt koploper Marrum op bezoek. S.C. Stiens is er klaar voor!