S.C. Stiens 1 wint weer van vv Hardegarijp 1

Voor beide verenigingen stond er heus wat op het spel. Trainer Rudi van der Burg wil graag vanuit een ‘best of the rest’ positie kijken wat er allemaal nog mogelijk is deze competitie. Voor deze doelstelling was winst van groot belang. Bij het team van Rob de Jong loopt het dit seizoen allemaal nog niet. Vorig seizoen was Hardegarijp één van de smaakmakers, maar dit seizoen is het volgens de toeschouwers allemaal maar zeer matig. De onrust neemt toe en dat is voor deze goede trainer en sympathieke club niet leuk. Net als S.C. Stiens vorig seizoen ook twee keer deed, won ook S.C. Stiens deze wedstrijd. Nu door simpelweg beter te zijn, zowel sportief als mentaal.

In de eerste helft waren beide partijen aan elkaar gewaagd, maar slaagden ze er niet in het publiek niet vermaken. Voetballend gebeurde er eigenlijk niet veel. Er waren welgeteld twee kansen voor S.C. Stiens. Een kopbal van Doeke van der Ploeg ging over en er werd al dan niet onreglementair een bal van de lijn gehaald door Hardegarijp. Wat opviel was dat Hardegarijp een ploeg is die niet in vorm is. Dat zie je dan terug in andere uitingen. In de opening werd Peter Jansen Klomp hard te grazen genomen en ook Anne Kromhout zocht de grens van het toelaatbare weer eens op. Zo’n goed speler heeft dat niet nodig.

Jorrit Bergsma moest halverwege de eerste helft de wedstrijd met helaas een waarschijnlijk langdurige blessure het veld verlaten. Een botsing met de keeper zorgde voor scherpe pijn in zijn knie. Vervelend voor hem en zijn team, want alhoewel nog lang niet in vorm, maakte hij zijn doelpunten wel weer en dat heeft S.C. Stiens 1 hard nodig. Hopen dat het meevalt. Jorrit werd vervangen door Gerbrand Sinnema.

In de 2e helft vielen de goals en werd het verschil in kwaliteit gemaakt. Het leek in eerste instantie op een wedstrijd waarin een gelijkspel de verhouding het best zou weergeven. Trainer Rudi van der Burg wisselde opvallend Gerrit Winkel voor Niek Houkes en ook Jordy Weykamp maakte zijn rentree ten koste van Ewoud Bergsma. Gezegd mag worden dat ook deze wedstrijd de verdediging onder leiding van Pieter Elgersma zowel positioneel als man-tegen-man goed stonden. Doeke gaf spits Ralph Wietses ook nu weer het nakijken en Stefan Oost bleef mooi rustig onder het verbale en fysiek geweld van Anne Kromhout. Soms levert dat al de winst op.

Ondanks of dankzij de wissels trok S.C. Stiens in de slotfase de wedstrijd naar zich toe. Kansjes werden kansen en lang kon de openingsgoal niet uitblijven. Uiteindelijk scoorde Doeke op een lelijke manier uit een corner, maar niemand die daar om maalde. Meteen daarna had Stefan zichzelf een mooi verjaardagscadeau kunnen geven, maar helaas mistte hij zeer grote kans. Kort daarna werden paal en lat geraakt. Hardegarijp bleef in de wedstrijd, maar konden deze wedstrijd niet die vuist maken die wel werd verwacht.

Almer Hietkamp bezorgde uiteindelijk S.C. Stiens de zekere winst. Op facebook waren de meningen verdeeld: was het geluk of een bewuste actie: Hoe dan ook, zijn doeltreffende omhaal met de rug naar de goal was van uitzonderlijke klasse. Voetballend werd hij goed bestreden, maar hiertegen was de ervaren [en voorbeeld voor velen] Tjeerd Rijpma niet opgewassen en was de wedstrijd gespeeld.

Een mooie driepunter voor S.C. Stiens. De aansluiting met de top is er en in de aanstaande wedstrijden kan deze positie worden verstevigd. Het belang van het team staat dan weer voorop en is de basis voor succes. Volgende week is de lastige uitwedstrijd tegen fc Grootegast. Dat is voor S.C. Stiens altijd een lastige tegenstander. Dat zal zaterdag a.s. niet anders zijn.