S.C. Stiens wint belangrijk duel van Tonego 1

De competitie zit natuurlijk nog lang niet in de beslissende fase, maar na 2 nederlagen moet S.C. Stiens naar beneden kijken en gaan onderhand alle punten tellen. Dat geldt ook voor Tonego en dus was deze wedstrijd belangrijk. S.C. Stiens herpakte zich met een mooie 4 – 1 overwinning en kreeg daarmee weer iets meer kleur op de wangen.

De wind was deze middag een spelbepalende factor. Of S.C. Stiens daar beter mee omging is lastig te zeggen, maar over de hele wedstrijd was S.C. Stiens de betere ploeg. Na ruim een kwartier spelen stond het al 2 – 0. Het eerste doelpunt was van Almer Hietkamp. Een goede voorzet van de uitstekend spelende Ewoud Bergsma kopte hij knap tegendraads vanaf rand zestien achter de keeper. Kort daarna was het weer Ewoud die mee naar voren ging. Dit keer ging hij voor eigen succes en dat hij schatte hij uitstekend in. Zijn afstandsschot werd gedragen door de wind en eindige zeer fraai in de kruising. S.C. Stiens zat al vroeg in de wedstrijd op rozen.

Daarna volgden nog een paar uitstekend kansen. Na een prima aanval over rechts nam Gerbrand Sinnema knap aan, maar zijn schot miste net precisie. Even later was het Jordy Weijkamp die een vrije trap maar net naast schoot. Almer kreeg de beste kans. Op zijn bekende wijze kwam hij voor zijn tegenstander en ging alleen op de keeper af. Ook hij was niet koelbloedig genoeg en de keeper had hiermee mazzel. S.C. Stiens had de wedstrijd voor rust moeten beslissen.

Na de rust zagen we Peter Jansen Klomp niet meer terugkeren. Zijn plek werd ingenomen door Sander Kars. Ook kwam Tonego beter in de wedstrijd. In de 63e minuut werd er niet attent gereageerd op een snel genomen vrije trap van Tonego. De aanval werd prima afgerond en Tonego zat weer helemaal in de wedstrijd. Dan is het altijd nieuwsgierig te zien hoe dit team hiermee omgaat. Even later werd de overwinning wel veilig gesteld. Huub Klijnsma rondde een afgeslagen aanval prima af en de marge kwam daarmee weer op 2 doelpunten. Tien minuten later bekroonde de prima spelende Gerbrand zijn goede wedstrijd. Met een bekeken schuiver maakte hij de 4 – 1 en dat was ook de eindstand. De overwinning was zeer welkom en zorgde voor een prima inleiding voor een mooie clubavond.

Volgende week is er de lastige uitwedstrijd tegen Leeuwarden Zwaluwen.