S.C. Stiens – Wartburgia 2 5-1

De vrouwen van S.C. Stiens behaalden zaterdagmiddag een verdiende overwinning tegen het tweede team van Wartburgia (Amsterdam).  Wartburgia heeft het dit seizoen moeilijk in de Hoofdklasse en is de rode-lantaarn drager op dit moment.  Enkele jonge talentvolle spelers moeten te snel worden gebracht, terwijl ze er nog niet aan toe zijn om het team nu al te dragen. Een teruggang naar de eerste klas zou daarom geen ramp zijn om vervolgens weer te kunnen gaan bouwen, aldus de trainer van Wartburgia Edwin Copier.

Al binnen enkele minuten kwam Stiens aan de leiding door Anouk de Groot die het meest attent was in een scrimmage die ontstond uit een voorzet van Janneke Ennema 1-0. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd en Stiens ging door met het zoeken van de aanval. Sam Bosma kon na een goede loopactie alleen doorgaan richting de keeper en schoof de bal in de lange hoek 2-0.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Wartburgia iets beter in de wedstrijd en kreeg een paar hoekschoppen. Echte kansen kwamen er echter niet door en de goed keepende Fardau Wielenga had geen moeite om het doel van Stiens schoon te houden. In de slotminuut voor het rust-signaal wist Stiens de voorsprong nog verder uit te breiden. Janneke was de verdedigers van Wartburgia te snel af en schoof de bal onder de keeper door tegen het net 3-0.

Na rust moest men bij Stiens weer even in de wedstrijd komen, omdat Wartburgia een paar omzettingen had gedaan. De tweede helft was redelijk in evenwicht met aan beide kanten eerst weinig kansen. Uit een voorzet van Siebine Burggraaff was Sam Bosma er een keer dichtbij, maar de bal ging net naast het doel.

Anouk had nog een mooi schot maar de bal eindigde tegen de lat. Uit het niets kwam Wartburgia toch aan haar doelpunt. De goed leidende scheidsrechter Koster zag in een lichte overtreding van Renske Kamminga een strafschop die werd benut. 3-1.

Zou de wedstrijd dan toch nog spannend worden? Nee dus! Er ontstond een misverstand tussen een verdediger en de uitkomende keeper van Wartburgia. Anouk was attent en wist zich er tussen te wurmen en plaatste de bal in het verlaten doel! 4-1. De wedstrijd was hiermee definitief gespeeld. In de slotminuut kreeg Stiens nog een hoekschop. Janneke bracht de bal voor het doel en Sam verlengde deze naar de lange hoek. 5-1.

Bij S.C. Stiens heeft men met 14 punten uit 8 wedstrijden ondertussen een prima start van de competitie. Dit is knap en misschien wel boven verwachting, omdat het team op verschillende plaatsen is gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. De nieuwe, voor een deel nog jonge spelers, hebben het echter prima opgepakt, de integratie met de bestaande selectie verliep goed en er staat weer een hecht team, dat zeker ook een verdienste is van trainer-coach Atty Eelkema en haar assistent Dennis Oegema.

Volgende week staat er voor S.C. Stiens een uitwedstrijd op het programma in Heerhugowaard tegen Reiger boys. Het is alleen maar zeer de vraag of die nog gespeeld gaat worden nu de Corona-maatregelen zijn uitgebreid. Een extra complicatie is dat er door de week na 17.00 uur niet meer getraind kan worden. Afwachten wat de KNVB de komende week hierover gaat besluiten!