S.C. Stiens VR1 oefenen tegen Jong PEC Zwolle 0-1

SC Stiens speelde zaterdag een oefenwedstrijd in Stiens tegen jong PEC Zwolle. Het was een leuke wedstrijd om te zien tussen twee ploegen met een zelfde soort spelopvatting. Een iets bal vaster PEC trok verdiend aan het langste eind al ontliepen de beide ploegen elkaar niet veel.

Na een aantal weken in de zaal te hebben gespeeld stond er zaterdag weer een wedstrijd op het veld gepland. Volgende week start n.l. de tweede helft van de competitie. Jong PEC Zwolle had aangegeven graag naar Stiens te komen en zo stond er een leuke oefenwedstrijd op het programma. Beide ploegen kennen elkaar inmiddels goed na de wedstrijden van vorig seizoen waarbij PEC verdiend kampioen werd en nu in de Hoofdklasse uitkomt. SC Stiens gaf de Zwollenaren zaterdag goed partij en men was in de eerste helft zeker gelijkwaardig. Het tempo lag hoog maar veel grote kansen deden zich aan beide kanten niet voor. Bij Zwolle ontbrak het zo te zien ook aan een echte goalgetter nu Rebecca Doejaaren het hogerop heeft gezocht. Een overtreding rand strafschopgebied moest er aan te pas komen om PEC aan de leiding te brengen. Amy Banarsie schoot de bal overigens voortreffelijk in de bovenhoek 0-1.

Na de rust een zelfde spelbeeld met een PEC Zwolle dat iets makkelijker de bal in de ploeg wist te houden dan SC Stiens. Naarmate de wedstrijd vorderde ging ook de conditie bij een aantal Stiensers een rol meespelen. De trainingsintensiteit bij een PEC ligt natuurlijk veel hoger dan bij Stiens. De wedstrijd bleef echter redelijk in evenwicht al kreeg PEC de betere kansen om de score uit te breiden. Een te korte terugspeelbal van Demi leverde een prima kans op voor PEC, maar gelukkig voor Stiens schoot men de bal op de binnenkant van de paal. Verder stond Ingrid Kars weer uitstekend te keepen en wist Stiens een aantal keren voor een grotere achterstand te behoeden. De kansen voor Stiens bleven beperkt. Bij een goed schot van Daisy Andringa stond de keeper net op de juiste plaats om de bal onschadelijk te maken. Zo eindigde deze oefenwedstrijd in een kleine maar verdiende overwinning voor de Zwollenaren. Het was een sportieve en nuttige oefenwedstrijd voor de beide teams die misschien binnenkort nog een vervolg gaat krijgen, maar dan in Zwolle.

Volgende week

IJs en weder dienende moet er volgende week door de vrouwen van SC Stiens worden aangetreden in Genemuiden waar de tweede helft van de competitie wordt hervat.