S.C. Stiens onterecht met lege handen tegen gelukkig SC Joure

Twee voetballende ploegen maakten er in Stiens best een leuke wedstrijd van. Dat SC Joure uiteindelijk met 3 punten naar huis gaat, had naarmate de wedstrijd vorderde niemand meer verwacht, want S.C. Stiens pakte en kreeg te weinig. S.C. Stiens groeide in de wedstrijd en had de wedstrijd eerder kunnen beslissen, maar zag ook de scheids- en grensrechter enkele keren een totaal verkeerde beslissing nemen die van invloed was op de wedstrijd. De aansluiting met de top is nu weg en dat is erg jammer. SC Joure spinde van geluk.

Al na 3 minuten werd er in Stiens opnieuw afgetrapt. Een corner van SC Joure mocht uiterst simpel bij de eerste paal worden binnen gewerkt. Verdedigend was het niet okay. Verbazing was er, maar in zekere zin ook rust, want er waren nog zeker 90 minuten te gaan. S.C. Stiens herpakte zich en speelde zich met best goed spel in de wedstrijd. Korte en lange openingen werden gezocht en ook wel gevonden. Met name op rechts lag die ruimte. Ewoud Bergsma, Peter Jansen Klomp en Wilco Bergsma zorgden vanaf die flank voor gevaar, maar helaas ontbrak het iets aan finesse. Vanaf rechts werden er vele corners genomen. Gevaarlijk lijkt het dan altijd, maar S.C. Stiens mag best meer uit deze standaardsituaties gaan halen.

De eerste helft was in evenwicht. Ondanks een 4-4-2 opstelling had S.C. Stiens het middenveld niet in handen. SC Joure speelde ook op de aanval om de 0 – 2 te bewerkstelligen. Gerrit Winkel en Almer Hietkamp werden goed kort gehouden en de aanvoerder van SC Joure heerste in de duels. Pas in de slotfase was een vrije trap van Gerrit Winkel nog het dichts bij de gelijkmaker. Helaas miste de curve van Gerrit net het doel en was de ruststand 0 – 1.

Na de rust kwam Wilco de Haan erin voor Jorrit Bergsma en schoof Peter door naar de spitspositie. Meteen vanaf het fluitsignaal was er een feller S.C. Stiens te zien. Wilco de Haan pakte de regie op het middenveld en daardoor ontstond er meteen meer druk op de verdediging van Joure. Almer ging meer door de aanval zwerven en dook voortdurende de ruimte in. SC Joure moest in de achteruit. De verdiende gelijkmaker kwam er al in de 52ste minuut. Almer pakte zijn ruimte, zocht de tegenstander op en krulde de bal knap om tegenstander en keeper heen.

S.C. Stiens ging natuurlijk op zoek naar meer, want dit sterke Joure was zeker te verslaan. In de omschakeling bleef SC Joure gevaarlijk, maar ondertussen was er één ploeg die aanspraak maakte op de winst. Jordy Weykamp was er dichtbij met een lage schuiver en ook Peter raakte de paal en wederom was het Almer die diverse keren had kunnen scoren. Dat lukte allemaal niet en dan doet ook de scheidsrechter S.C. Stiens tekort. Een beoordeelde overtreding op Pieter Elgersma binnen de 16-meter wordt tot verbazing van ook SC Joure buiten het strafschopgebied gelegd. Tja, wordt het dan zo’n middag?

Helaas wel, want in de slotfase vergeet S.C. Stiens het punt te behouden. Niet goed verdedigen geeft SC Joure wederom de kans op de voorsprong en die kans laten ze uiteraard niet liggen. Dat het uiteindelijk nog 1 – 3 wordt is voor het scorebord. Deze nederlaag zal nog wel even naklinken. Een overwinning was terecht geweest en past bij de ontwikkeling van het team en competitie. Dit is een enorme domper en natuurlijk kijken naar wat er niet goed ging en beter kan, maar ook weer niet te lang. Een goed team staat er volgende week weer in de lastige uitwedstrijd tegen VVI.