S.C. Stiens MO17-2 toernooi bij Wardy

Het is herfstvakantie (woensdag 19 oktober) dus een mooie gelegenheid om mee te doen aan een toernooi. De tegenstanders van vanavond waren Wardy MO17-1, Hardegarijp MO17-1 en Be Quick Dokkum MO17-1. Be Quick is zaterdag ook onze tegenstander in de laatste poule wedstrijd van de beker. Qua punten en doelsaldo staan we gelijk, helaas heeft Be Quick meer doelpunten voor waardoor wij alleen bij winst door kunnen naar de volgende ronde.

S.C. Stiens – Hardegarijp (0-1)
Na een beetje vooronderzoek te hebben gedaan en kijkend naar de resultaten van Hardegarijp van dit seizoen zou het een pittige wedstrijd worden dus het was zaak om gelijk bij de les te zijn. De twintig minuten durende wedstrijden geven geen ruimte voor een moment van verzaking. Gelijk vanaf het startsignaal werd er lekker gevoetbald, er werd strak gespeeld, er werd geknokt voor iedere bal en ook werd er leuk gecombineerd. De eerste 5 minuten gingen voorbij zonder echt kansen te hebben gezien aan beide kanten maar daar kwam snel verandering in. Waar de aanvallen van Hardegarijp vaak al stokten halverwege onze helft, moest de keeper van hun wel al een aantal keren in actie komen. Helaas wisten wij niet te scoren ondanks toch een aantal 100% kansen. Dan is er natuurlijk de aloude voetbalwet “als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dit wel.” En ook vandaag was dit het geval. Een spaarzame uitval van Hardegarijp eindigde in eerste instantie bij Barber die de bal niet goed kon verwerken maar alsnog was er niets aan de hand. Door een vorm van miscommunicatie en het naar elkaar staan kijken wist een speler van Hardegarijp de bal nog net voor Barbers handen weg te tikken en kon de bal in het lege doel geschoten worden. Nog 10 minuten te gaan en zeker gezien de kansen die wij al hadden gecreëerd was er nog niets aan de hand. De duimschroeven werden verder aangedraaid en de kansen werden groter maar vandaag zat er een engeltje op de lat bij Hardegarijp. Tara en Saskia (2x) zagen beiden hun pogingen op de lat of paal stranden en ook in de rebound was het geluk niet aan onze zijde. Was het niet het aluminium dat redding bracht dan was het wel de keeper van Hardegarijp, die overigens prima keepte. Eindstand 0-1 voor Hardegarijp in een wedstrijd waarin wij het nalieten om onszelf te belonen maar waar wel prima en met plezier werd gevoetbald.

Wardy – S.C. Stiens (0-1)
Na de zeperd van Wardy van afgelopen weekend tegen de MB1 van Stiens, wilden zij zich vandaag hiervan herstellen tegen het tweede team. Echter zou het daar niet van komen. Ook nu was het spelbeeld vrij eentonig, wij in de aanval en Wardy die zich beperkten tot verdedigen en zo nu en dan een spaarzame uitval. Echter lieten de goals op zich wachten en dit mede door uitstekend keeperswerk van de keeper van Wardy. Een goed meevoetballende keeper die ook in de goal haar mannetje staat en dat moesten wij helaas ondervinden tijdens onze wedstrijd. Ook nu werden er voldoende kansen gecreëerd maar tot doelpunten leidde het niet. Net als tegen Hardegarijp werd er met plezier gevoetbald en werd er ook lekker samen gespeeld, iets waar je toch op moet teren wanneer vrijwel iedere tegenstander fysiek een stukje sterker is en ook vrijwel altijd wat ouder. De storm zou echter aanhouden, in dit geval ook nog letterlijk want het regende af en toe vreselijk hard. Na ongeveer een kwartier voetballen viel dan eindelijk de 1-0, Saskia bracht de bal voor en Tara kon de bal van dichtbij binnen schieten, in de resterende 5 minuten werd er nog even aangezet maar ook nu wilde de bal er niet meer in.

Be Quick – S.C. Stiens
De laatste wedstrijd alweer van de avond en dat tegen de tegenstander van aankomende zaterdag. Alvast een leuke krachtmeting in ieder geval. Een meer open wedstrijd dan de vorige twee. Be Quick, fysiek ook wat sterker dan ons, was toch de beste tegenstander van de avond. De wedstrijd ging op en neer zonder dat er echt grote kansen waren. Vooral in de eindpass waren wij maar ook Be Quick slordig en dit was dan ook de drukste wedstrijd van Barber die zich prima herstelde na het foutje van de eerste wedstrijd. Langzaamaan diende de eerste kansjes zich aan voor zowel Be Quick als voor ons maar alles was voor Barber en schoten van ons waren niet zuiver genoeg. Halverwege de wedstrijd werd Saskia diep gestuurd en 1 op 1 met de keeper van Be Quick faalde ze niet. Be Quick werd wat feller want ook zij hadden alleen maar iets aan een overwinning maar ook nu strandde iedere aanval bij barber of bij de achterhoede die vandaag prima stond te spelen! De 0-2 viel uit een doeltrap van Be Quick die werd opgevangen door Saskia en ook nu de bal tegen de touwen wist te schieten. Tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Hardegarijp wint haar laatste wedstrijd tegen Wardy met 2-0 waardoor zij eerste zijn geworden van het toernooi. Al met al een ontzettend leuk toernooi en de dames hebben zich prima vermaakt en ook laten zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Uiteindelijk zijn wij 2e geworden en hebben we als prijs een prachtige wedstrijdbal gekregen die we dit seizoen zeker nog vaak tegen de touwen zullen schieten.