S.C. Stiens MO-17 vice-kampioen van Nederland.

Het meisjes team MO-17 van S.C. Stiens is Pinksterzondag in Boxtel vice-kampioen geworden van Nederland. De poule wedstrijden tegen Festilent, Unitas 30, en Zoetermeer werden allemaal ruim gewonnen. De halve finale eindigde in een 2-1 overwinning tegen het team van Always Forward uit Hoorn. In de finale waren de meisjes van SV Kadoelen (Amsterdam) met 1-0 net even te sterk. Aan het kampioenschap deden 16 teams mee die zich hadden gekwalificeerd via de 6 districten van de KNVB. Een knappe prestatie van deze meisjes en hun coach Tjamme Valk. Een teken ook dat het meisjes-voetbal bij S.C. Stiens in deze leeftijdscategorie op landelijk niveau goed mee kan. Een geruststellende gedachte, nu vrouwen 1 is gepromoveerd en volgend seizoen uitkomt in de landelijke Hoofdklas, het op één na hoogste niveau van het amateur-vrouwenvoetbal in Nederland.

Stiens MO17 stunt op NK en word 2e!!

Stiens MO17 wist op het sterk bezette Nederlands Kampioenschap voor MO17 teams enorme indruk achter te laten , tussen het geweld van de Landelijke Divisie ploegen en Hoofdklassers wist het in de poule van 4 heel overtuigend te winnen van Festilent 2-0 ( Zeeland ) Unitas 30 4-0 (Etten-Leur) en Zoetermeer (6-0) , geweldige uitslagen als je bedenkt dat de wedstrijden maar 2x 11 min duren.
In de halve finale begon het echte spektakel , er moest aangetreden worden tegen Always Forward ( Divisie Landelijk) uit Hoorn , deze ploeg was er van overtuigd de finale te halen , maar het liep heel anders.
Wel kwam de ploeg uit Hoorn op een 0-1 voorsprong met een prachtige lob, maar net voor rust wist Esmee de Groot de 1-1 te maken met een harde pegel van buiten de 16 onderkant lat.
De 2e helft was Stiens echt de veel betere en kreeg veel kansen , na 5 min in de 2e helft krulde Emmy Looijenga een vrije trap van zo’n 30 meter in de verste kruising,een geweldige bal die het team extra krachten gaf.
natuurlijk probeerde Always Forward het nog maar kreeg geen kansen meer, tegen een solide verdediging.
Stiens naar de finale , iedereen op het terrein zei Kadoelen (tegenstander in de finale ) is veel en veel te sterk ,
Kadoelen( Amsterdam) is de nr 2 van de Landelijke Divisie .
De Speaker kondigde aan het kleine dorpje uit Friesland tegen de Hoofdstedelingen uit Amsterdam.
Of het spanning was of domme pech maar na 10 sec lag de bal al in het net van de stiensers 0-1 achter.
De meiden herpakten zich erg goed , tegen een veel de lange bal hanterend Kadoelen die 2 geweldige aanvallers hadden , wist met toch een paar keer dreigend door te komen.
We gingen met 0-1 de rust in , de kopjes hingen, de vermoeidheid was zichtbaar, maar oh ze vergaten hoe goed de 1e helft ging , want we deden niet onder, de 2e helft nog alles er aan gedaan maar de Amsterdammers bleven gevaarlijk , in de laatste seconden nog een vrije trap van Emmy op de lat , het was het laatste wapenfeit van de Stienser die toch terecht verloren van het sterke Kadoelen, maar wat een prestatie van de meiden, 2e van Nederland , wie de jeugd heeft ,heeft de toekomst.