S.C. Stiens JO17-2

Terug van weggeweest, een zomerstop ertussen en een switch van de damesafdeling naar de mannenafdeling binnen het voetbal. Wegens ziekte ontbreken er een aantal verslagen dus zal ik deze even kort samenvatten. Doelpuntenmakers zullen niet genoemd worden in verband met de privacywet. Waarvoor bedankt aangezien dit nogal scheelt in het onthouden van wat er tijdens de wedstrijd gebeurde.

JO17-3 in de beker
De eerste wedstrijd van het seizoen betrof een bezoek aan de magere weide. Frisia JO17-4 – SC Stiens JO17-3 stond op het programma. Uitslag 0-12. De tweede wedstrijd was thuis tegen Be Quick Dokkum JO17-3, 2-0 was de uitslag. Tot slot de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen JO17-2, de eerste wedstrijd die ik kon bijwonen. 12-0, een eclatante overwinning en een ronde verder in het bekertoernooi.

JO17-2 in de competitie
Tijdens de bekerwedstrijden werd al snel duidelijk dat de competitie en het niveau waar wij waren ingedeeld te laag waren. Een competitie waarbij iedere wedstrijd met speels gemak zou worden gewonnen zou weinig bijdragen aan het ontwikkelproces van de jongens. Tuurlijk is kampioen worden leuk maar een trainer doet het daar niet voor. De derde klasse werd daarom ook ingeruild voor de tweede klasse met daarbij als eerste een wedstrijd tegen Terschelling op het programma. Vanaf het eerste fluitsignaal leek het een leuke wedstrijd te worden met teams die aan elkaar gewaagd zouden zijn. Uitslag 8-2, een terechte overwinning met een aantal zeer fraaie doelpunten. De tweede wedstrijd van de competitie betrof een bezoek aan MKV JO17-1: ‘Maria Kan Voetballen’. In dit geval konden onze jochies beter tegen een bal aan trappen dan Maria al zou menig scorebordsupporter zeggen dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Ook met tien man aan onze kant van het veld was er de overhand. “Vergeten te scoren” hoor je de geleerde mannen op tv wel eens zeggen, dit gold helaas ook voor ons. Uitslag 2-3, tot nu toe een voortvarende start in de 2e klasse.

JO17-2 – SJO DFC JO17-2D (Dronrijp Foarut combinatie)
Een eerste kwartier om niet over naar huis te schrijven werd afgesloten met een doelpunt van DFC. Moeite met de fysiek sterke tegenstander? Onderschatting? Geen idee maar dat wij beter kunnen voetballen dan het eerste kwartier hebben wij bij vlagen in voorgaande wedstrijden laten zien. De onderlinge afstanden waren te groot waardoor de beren uit het oosten weinig in het werk hoefden te stellen om overeind te blijven. Toch bleef de voorsprong van DFC niet lang op het bord staan. Binnen enkele minuten waren een afstandsschot en een intikker de twee feiten die ons de voorsprong gaven. Bij rust stond er 6-1 en leek de zege binnen. De tweede helft deed denken aan het eerste kwartier van de eerste helft. Lekker weertje, ja dat vond het massaal uitgelopen publiek ook en dan ook gewoon lekker een balletje trappen. Wellicht door ook vandaag het gebrek aan weerstand (zal aankomende wedstrijden verandering in komen) dat de tweede helft slechts een formaliteit was. De wedstrijd eindigde in een 9-3 overwinning met een doelpunt van gastspeler xxxxxx xxxxxxxx van de JO17-3. JO17-3, bedankt voor het uitlenen!

Drie wedstrijden gespeeld, negen punten in de tas. Een meer dan prima start van deze eerstejaars B-junioren. Bij vlagen prima voetbal en een aantal zeer fraaie goals gezien. (Interim)trainers tot nu toe allemaal ontzettend bedankt, jullie leveren prima werk! Ik hoop dat ik snel weer kan aansluiten en ook weer trainingen kan oppakken. Overige begeleiding, ouders en verdere toeschouwers ook jullie bedankt voor de support en aanwezigheid!

Volgende week de uitwedstrijd tegen Frisia JO17-3, deze keer wordt er meer weerstand verwacht dan de voorgaande wedstrijden. Op scherp en vol gas!