S.C. Stiens JO17-2 – V.V. Ouwe Syl JO17-1

Na de nederlaag van afgelopen woensdag tegen Wykels Hallum wat de uitschakeling in de beker betekende mochten de vedettes van S.C. Stiens JO17-2 het afgelopen zaterdag opnemen tegen V.V. Ouwe Syl/CVO.

Na de teleurstellende uitschakeling in de beker wisten de mannen van Stiens dat er goed gepresseerd moest worden in de competitie. Een plek bij de bovenste 7 geeft immers recht om de play-offs voor Europees voetbal.

Helaas moest de ploeg van trainer Rick Landstra enkele sterkhouders missen. Zo mocht Luca Boorsma mee met de JO17-1 en had aanvoerder Quinten Groenhof een sleutelbeenbreuk overgehouden aan de wedstrijd tegen Wykels Hallum.
Gelukkig waren er twee topspelers van de JO17-3 bereid nog een tweede wedstrijd te spelen.
Dus met Luca van der Zwaag en Daniel de Jong van de JO17-3 en de licht geblesseerde Justin Groenhof op goal kon de wedstrijd starten.

Gelijk na het fluitsignaal was het duidelijk wie de sterkste ploeg was. Ondanks dat er van beide kanten (te) veel met de lange bal werd gespeeld zag je aan alles dat S.C. Stiens meer kwaliteiten had.

In het eerste kwartier werd Ouwe Syl dan ook een paar keer gered door de onberekende scherpte voor het goal en een aantal prima reddingen van de doelman. Maar in de 17de minuut was het dan toch raak voor Stiens.
In een ouderwetse scrimmage was het Alwin Vijver die het vijandelijke doel onder vuur nam. De keeper leek de bal eenvoudig te kunnen pakken was het niet dat de bal onderweg door een verdediger de andere hoek werd gestuurd en Stiens kon juichen.
En toen een aantal minuten later Jochemdinho van der Schaaf de bal aan de zijlijn ontving en op mooie wijze zijn directe tegenstander passeerde stonden de supporters alweer op de banken. Een perfecte voorzet met links en een beheerste afronding bij de eerste paal van Melvin Draaisma zette vervolgens het scorebord op 2-0.

10 10 10 klonk het langs de lijn. Helaas kon de thuisploeg niet doordrukken. Sterker nog Ouwe Syl kwam beter in de wedstrijd. En toen zij ook voor het eerst het strafschopgebied betraden sloeg de schrik toe. Een voorzet vanaf rechts en de bal op de hand van Daniel de Jong. Penalty zou je zeggen maar tot ieders verbazing gemist door de arbiter van dienst.
Lang bleef de stand 2-0 maar op slag van rust was daar de 3-0. Het was Jochemdinho die na een schot uit de tweede lijn de rebound simpel met de rechtervoet binnen kon tikken.
Het rustsignaal klonk en Stiens ging met een dubbel gevoel de kleedkamer in voor een lekker bakje thee.
Aan de ene kant konden we zeer tevreden zijn met de 3-0 voorsprong maar aan de andere kant van een spel niet om over naar huis te schrijven. Er was weinig rust in het spel en bal werd bijna alleen maar lang gespeelt.
Verbeter puntje voor de tweede helft.

Gelukkig zijn de jongens van Stiens hardleers en werd er vanaf de eerste seconde van de tweede helft mooi verzorgt voetbal gespeeld. Alleen deed er nu een ander probleem zich voor. Hoe hard Stiens het ook probeerde de bal wou niet meer de goal in.

Maar na een aantal kansen van onder andere aanvoerder Mees Valkema en spits Melvin Draaisma was het Alwin Vijver die wel het net wist te vinden.
4-0 na 60 minuten en de 3 punten waren binnen.

Het slot akkoord was voor Melvin Draaisma die 8 minuten voor tijd oog in oog met de keeper voor zijn tweede goal tekende en de 5-0 op het digitale wedstrijdformulier zette.

Heeft Ouwe Syl dan geen enkele kans gecreëerd. Nee, want 3 minuten voor tijd werd na een mooie aanval de spits één op één met Justin gezet die op zijn buurt een knappe redding verrichte.

Tot slot wil ik gastspelers Daniel en Luca bedanken en Quinten sterkte wensen met zijn herstel.

En voor alle lezers: Ik hoop jullie allemaal aankomende zaterdag om half 1 op sportcomplex it Gryn te zien voor de thuiswedstrijd tegen Hardegarijp.