S.C. Stiens JO11-1 onderuit tegen FVC

De competitie is inmiddels al weer over de helft en de ranglijst tekent zich zo langzamerhand al aardig af. Alle voorafgaande zes wedstrijden werden tot nu toe met mooie cijfers gewonnen. Vorige week werd in een heuse triller de zwaar bevochten wedstrijd tegen Amelandia gewonnen met een knappe 3-4 overwinning. Het dagje Ameland was een mooi team uitje wat in het teken stond van voetbal en teambilding. Vandaag moesten de jongens zich opmaken voor de wedstrijd tegen FVC. De ploeg uit Leeuwarden heeft de weg naar boven gevonden en is de sterke tegenstander voor vandaag.

Na twee uitwedstrijden op rij, was het vandaag weer eens tijd om lekker te ballen op eigen veld.
De veldindeling was ons vandaag goed gezind. Met dit weer ben je afhankelijk van beschikbaarheid van het kunstgrasveld. Laten we hopen dat er snel een tweede bij komt.
De sfeer in het team is goed en de jongens zitten in de flow van hun leven. Het harde trainen vertalen de jongens op het veld en daarmee worden uitstekende wedstrijdresultaten behaald. Scheidsrechter Bremer floot 9:00 uur af. Het weer was guur, harde wind en regen was het toonbeeld. Peter was koffie aan het halen voor Sander en hem zelf en zag al lopende naar het veld dat zijn ploeg op achterstand kwam. FVC stond lekker fanatiek te voetballen en was fel uit de startblokken gekomen.
S.C. Stiens begon de wedstrijd zeer slap. Het tempo wat er normaal in zit, werd vandaag bij lange niet gehaald en binnen 6 minuten stond SC Stiens met 0-2 achter.
Sander en Peter gaven de jongens van SC Stiens aan dat er wat meer pit in de ploeg moest komen. Het tempo was veel te laag en er moest meer bal roulatie komen.
In de achtste minuut wist Lars van der Pol een mooie aanval op te zetten en met knap overspel werd Rutger Liemburg bediend. Rutger haalde gram en zorgde ervoor dat SC Stiens weer de aansluiting kreeg door de 1-2 binnen te schieten. Ondanks dat het voordeel er was van harde wind, konden de jongens geen vuist maken. De combinatie van harde wind en een stevige bui maakte het er langs lijn niet prettiger op. In de rust konden de jongens zich bij de kachel even opwarmen. Sander en Peter spraken de jongens aan. In het team zat vandaag niet de gewenste felheid. FVC, de duidelijke betere ploeg zou in de tweede helft ook nog eens het voordeel hebben van de wind in de rug. Ieder speler werd gewaarschuwd en op scherp gebracht. Bram Maters was één van de spaarzame spelers die door het zeer harde werken niet eens in de gaten had dat het regende. Zijn teamleden zouden hier een voorbeeld aan moeten nemen.
Na een beker ranja en enigszins weer wat opgewarmd, werd begonnen aan de tweede helft.
S.C. Stiens begon de tweede helft gretig. Sander Zondervan die goed het overzicht bewaarde, zorgde voor een mooie voorzet op Lars van der Pol. Lars nam de bal op de slof en tikte de gelijkmaker binnen.
Een mooie begin, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld………
S.C. Stiens toonde nog steeds niet het gewenste snelle spel. Juist met de harde wind is het de kunst om de bal kort te laten rouleren. Duels werden verloren en het verlies van ballen op het middenveld zorgde ervoor dat S.C. Stiens steeds vaker terug moest. De druk werd groter en groter en in een tijdsbestek van slechts 5 minuten werd S.C. Stiens volledig door FVC overklast, door nog eens 3 doelpunten te scoren. Hiermee werd te eindstand gebracht op een terechte 2-5 overwinning voor FVC.
Het verlies van vandaag is een harde leerschool voor ons team. Aan de reeks van zes gewonnen wedstrijden, komt even een halt en het resultaat van vandaag zet de jongens weer even met beide benen op de grond. Door het verlies wordt de spanning weer volledig teruggebracht in de competitie. Het venijn zit ‘m in de staart. We moeten er rekening mee houden dat we nog meer van dit soort sterke tegenstanders zullen treffen. Met 50% eerstejaars jongens wordt het belangrijk spierballen te tonen. Daarnaast is onderschatting ook nog eens een groot gevaar. Het gevecht om het kampioenschap ligt na vandaag weer helemaal open en zal zoals het nu lijkt gaan tussen de teams van SF Deinum, FVC, Ouwe Syl en SC Stiens.
S.C. Stiens heeft het nog in eigen hand, maar dan zal wel het leermoment van vandaag goed moeten worden opgepakt.

S.C. Stiens JO11-1, mag het volgende week om 10:15 uur thuis opnemen tegen de Leeuwarder Zwaluwen. En ook al zijn het zeven Zwaluwen, de zomer is nog ver weg.
Een gewaarschuwd team telt voor twee, dus volgende maar weer eens knallen.