S.C. Stiens JO11-1 door in beker.

Donderdag avond 12 april speelde JO11-1 de bekerwedstrijd tegen SJO Bergum BCV JO11-2.
Aanvankelijk stond deze gepland op 4 april, maar vanwege het onweer werd 10 minuten voor aanvang besloten om wedstrijd te verplaatsen. Voor onze bezoekers een vergeefse reis naar Stiens, maar gezien het weer een verstandig besluit. Donderdagavond waren de weergoden ons goed gezind, en de jongens van beide teams stonden te trappelen om de bekerwedstrijd te spelen.

Teamarbiter Menno Bremer gaf om 19:00 uur het startsein. Onze jongens hadden zaterdag een goede generale gehad (9-2 winst) en waren allen scherp. Voor deze bekerwedstrijd was het vizier scherp gezet en de jongens hadden maar één doel: winst en door in beker!
En dat was te zien. De in grote getale aanwezige toeschouwers waren getuige van een zeer strijdlustig S.C. Stiens. Vanaf aftrap werden duels gewonnen en werden er prachtige combinaties gemaakt, waarmee de bezoekers gelijk in de verdediging werden gedrukt.
Na 5 minuten van strijdlustig voetbal, wist Lars van der Pol uit een mooie combinatie de openingstreffer binnen te schieten. In de 7e minuut was het “Rutger-time” . In amper 2 minuten tijd haalde hij de trekker twee keer over en bracht daarmee zijn team op een comfortabele voorsprong van 3-0. S.C. Stiens bouwde verder en in de 15e minuut wist ook Lars zijn tweede goal (4-0) te maken.
Voor de bezoekers uit Bergum was dit een onverwacht begin van de wedstrijd. “In competitie winnen deze jongens alles en staan ze bovenaan, hier moeten ze even aan wennen” aldus trainer.
Met positieve aanmoedigingen en aanwijzingen werd door het leidende duo Jan de Vries en Syb Stelpstra voorkomen dat de koppies van hun pupillen al vroeg in de wedstrijd gingen hangen. Dit had het gewenste resultaat. De jongens uit Bergum toonden veerkracht en wisten zich ondanks een vroege 4-0 achterstand zich te herpakken. In een counter, waarbij S.C. Stiens op het middenveld de ruimtes niet tijdig kon sluiten, werd met mooi combinatie voetbal in de 20e minuut de verdienstelijke 4-1 binnen geschoten. Voor de bezoekers uit Bergum een belangrijke goal. Na het “SC Stiens kwartiertje” eindelijk het juichmoment.
S.C. Stiens herenigde zich en met nog 5 minuten speeltijd werd de aanval dan nog maar eens opgezocht. Maar door goed keepwerk werd voorkomen dat Bouke Janse de score nog verder kon opvoeren.

Na rust, en een koude klets limonade werd begonnen aan de tweede helft. Met pressie voetbal werd gelijk de aanval weer opgezocht. In een scrum voor de goal van de uitstekende keeper van Bergum wist onze pittbul Jorn Jelle Bremer onder toeziend oog van zijn Pake; dhr. van der Schaaf, in de rebound de 5-1 te maken. Kort daarop werd door Lars van der Pol de eindstand van 6-1 in het boekje van de arbiter genoteerd.
Voor onze bezoekers waren we vanavond een maatje te groot. Complimenten gaan zeker ook uit naar de bezoekers, die voor deze bekerwedstrijd twee keer de reis naar Stiens moesten maken.
Al met al een zeer sportieve wedstrijd, waarbij de jongens van S.C. Stiens wederom een wedstrijd gaan toevoegen aan hun bekeravontuur. In een “tussentussenronde” wordt volgende bekerwedstrijd thuis gespeeld op woensdagavond 25 april tegen topploeg Drachtster Boys JO11-1.

We hopen op wederom mooi weer en doen hierbij de oproep: “kom onze jongens aanmoedigen”.