S.C. Stiens JO 19-1 wint voor de 3e keer op rij

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Flevo Boys JO19-1 op het programma. De gasten uit Emmeloord hadden nog nooit van S.C.Stiens gehoord en na hun degradatie uit de 4e divisie is het ook voor hen even wennen om tegen allemaal onbekende clubs te spelen. Door de blessure van doelman Harmen en de afwezigheid van aanvoerder Teun was het voor trainer Hendrik puzzelen om de overgebleven 11 spelers op de juiste plaats te zetten. Gelukkig was JO 17-1 vrij waardoor we op de bank twee zeer talentvolle spelers hadden zitten, die probleemloos konden invallen.

De opdracht op het zeer zware en drassige hoofdveld was simpel, scherp in de duels, kort op de man en ons eigen spel spelen en dit gebeurde ook. Binnen 10 minuten kregen we al 4 corners en was het duidelijk dat we het initiatief namen en de betere ploeg waren. Onze verdedigers, Maurice , Daan en Ruben hielden hun tegenstanders goed in bedwang en als er al iemand door kwam dan was Lars er als de kippen bij om dit te corrigeren. Het middenveld met Luuk als controleur en de aanvallende middenvelders Nanne en Wessel waren hun tegenstanders ook vaak de baas waardoor Flevo Boys maar niet in hun spel konden komen. Voorin had vooral Timo een heerlijke middag en was hij zijn tegenstander keer op keer te slim af. Spits en gelegenheidsaanvoerder Stefan was ook nu weer goed aanspeelbaar en ijzersterk in de persoonlijke duels en Hotze zorgde met zijn scherp genomen corners voor veel gevaar. Het was ook diezelfde Hotze die uit een vrije trap de bal fantastisch in de kruising schoot en de verdiende 1-0 op het scorebord bracht. Even daarvoor had Timo eigenlijk al de 1-0 moeten maken maar alleen voor de keeper schoot hij net naast de verkeerde kant van de paal. De vele toeschouwers zaten naar een vermakelijke wedstrijd te kijken en ondanks het slechte weer werd er goed gevoetbald, waarbij Stiens bij vlagen de bal goed rond liet gaan. Ook Flevo Boys kreeg een opgelegde kans maar wederom liet Jelle zien een waardige stand in te zijn voor Harmen. De ruststand bleef dus 1-0 en dat gaf ook goed de verhouding in het veld weer. Na de pauze zagen we wat wissels aan de kant van Flevo Boys, waarbij de twee buitenspelers in de kleedkamer achter waren gebleven. Een mooi compliment voor Maurice en Daan die beiden een prima wedstrijd speelden. Binnen 5 minuten besliste Stefan de wedstrijd nadat hij zich alleen door de verdediging speelde en de bal beheerst achter de keeper schoot. De aanvallende middenvelder van onze gasten ging dicht achter hun spits spelen om zo toch iets te forceren en hierdoor kregen we meer ruimte om te counteren en kregen we ook een paar prachtige kansen. Maar zowel Nanne als Timo schoten de bal net over de goal en wederom Timo kreeg de bal in een 1 tegen 1 situatie met de keeper niet in de goal. Na een uur spelen moet Ruben geblesseerd het veld verlaten en zag je de opluchting bij de spits van Flevo Boys, eindelijk verlost van zijn plaaggeest. Rients is zijn vervanger en deze zet de spits binnen 5 minuten 3 keer van de bal en laat zien dat de opluchting onterecht was.

Ook Hendrik komt dan in het veld voor de moegestreden Wessel en ook hij laat een prima indruk achter.

De laatste 20 minuten blijft Stiens geconcentreerd voetballen en houdt de verdediging voor het eerst dit seizoen de nul. Een groot compliment voor het gehavende team dat met een geweldige instelling de 3e overwinning binnen sleept en onze tegenstander een vervelende terugreis bezorgd.

Volgende week gaan we naar Drachten en gaan we opnieuw voor de 3 punten. Als iedereen met beide benen op de grond blijft en hetzelfde kan brengen als de afgelopen weken dan is er dit jaar nog veel mogelijk.

Ook dit jaar heeft Hendrik van een groep weer een hecht collectief gemaakt, waarbij de nieuwelingen zich prima hebben aangepast en het team heeft laten zien dat ze hoofdklasse waardig zijn.