S.C. Stiens 3 wint eenvoudig van Birdaard

Na de 5-1 overwinning op Foarut vorige week stond deze week het altijd lastige Birdaard op het programma voor het sterren ensemble van Stiens 3 onder leiding van speler/coach John Postma. Om 13:00 uur werd er op bijna volle oorlogssterkte aangetreden tegen Birdaard 2. Helaas nog zonder onze nieuwe aanwinst Jacco (zijn overschrijvingspapieren waren helaas nog niet rond).  Na stevig onderhandelen hebben we Jacco namelijk los weten te weken bij de 2e selectie. Met een transfersom van 4 biertjes (toch een stevige investering gezien de huidige bierprijzen in ‘de Stipe’) komt Jacco per direct de 3e selectie versterken. Ook Wilco Bergsma ontbrak, want die vierde voor de vijfde keer dit jaar vakantie.

Binnenkort is het team dus waarschijnlijk helemaal compleet en daardoor krijgt de belangrijkste man van het team, speler/coach John Postma, steeds meer keuze en komt hij in een zogenaamde luxe-positie terecht. Dit bleek ook vandaag want Ewoud, Jarno & Jorick moesten helaas op de bank beginnen. Opmerkelijk was verder dat Willem Tino zijn debuut als veldspeler maakte, en wel op de linksback positie. Uiteraard startte John zelf ook in de basiself.

De wedstrijd

Met een stevige windkracht 5 recht over het veld werd er door aanvoerder Jacob gekozen om de eerste helft tegen de wind in te spelen. Hieruit blijkt maar weer dat Jacob wel van een conditionele prikkel houdt, waarvoor alle lof. Al vroeg in de wedstrijd bleek dat S.C. Stiens deze wedstrijd de bovenliggende partij zou worden. Helaas gingen de voorwaartsen van Stiens iets te vaak voor eigen succes waardoor het tot de 34e minuut moest duren voordat Wilco de Haan de openingstreffer liet aantekenen. Na een foute pass van een Birdaard verdediger kwam de bal recht in de voeten van Wilco. Wilco, nog altijd zeer rap op de eerste meters, zette een sprint in terwijl Aron de enige overgebleven verdediger afleidde. Hierna was het een koud kunstje voor Wilco om de bal zeer vakkundig laag in de korte hoek te schuiven. 0-1 voor de Stiensers en een zeer verdiende tussenstand. Dit vonden de spelers van Stiens zelf ook en na de 0-1 gingen de Stiensers het wat rustiger aan doen waardoor Birdaard ging geloven dat ook zij konden voetballen. Met opportunistisch spel en de wind mee kwamen ze zowaar een aantal keren tot aan de 16 maar verder liet het verdedigingsduo Oost en Klijnstra het niet komen. De rust werd dan ook gehaald met een 0-1 voorsprong.

In de rust gaf coach John aan dat hij de eerste helft een matige vertoning vond en dat het de tweede helft echt beter moest. Hier was niet iedereen het mee eens. Er moest eenvoudiger gecombineerd worden en door de middenvelders meer worden meeverdedigd. Met het inbrengen van Ewoud, Jarno en Jorick werd de 2e helft aangevangen.

Tweede helft

Dat de wind een grote factor was deze middag bleek in de tweede helft. S.C. Stiens speelde met de wind in de rug een vele malen betere helft dan de eerste en dit resulteerde al snel in de 0-2 van de voet van Gerbrand Sinnema. In de 55e minuut kreeg S.C. Stiens vervolgens een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal. Een kolfje naar de hand van Jarno maar helaas ging zijn vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal. Tot overmaat van ramp schoot het hem twee minuten later in zijn lies en moest hij noodgedwongen naar de kant. Willem Tino was zijn vervanger. Met de wind in de rug ging S.C. Stiens daarna vrolijk verder met combineren en kreeg kans na kans. Binnen een kort tijdsbestek liepen de Stiensers uit naar een 0-5 voorsprong door goals van Jorick, Aron en wederom Wilco. Als er iets zorgvuldiger met de kansen was omgegaan was de uitslag nog hoger geweest maar dit bleef Birdaard verder bespaard.

Al met al een mooie 0-5 overwinning in en tegen Birdaard en voor het eerst de 0 voor keeper Lars, die de tweede helft werkelijk helemaal niks te doen heeft gehad behalve enkele terugspeelballen. Mooie bijkomstigheid aan de 0-5 overwinning was dat S.C. Stiens 3 nu op doelsaldo (+9) bovenaan is komen te staan.

Volgende week spelen de strijders van S.C. Stiens 3 een thuiswedstrijd en wel tegen Leeuwarder Zwaluwen 5. Een stadsploegje, en dat is voor Stiensers altijd lastig. Aanvang 12:30 uur op sportcomplex ‘it Gryn’, we rekenen op uw komst!