S.C. Stiens 3 doet zichzelf tekort

Afgelopen zaterdag was het voor de heren van S.C. Stiens Za3 eindelijk weer eens tijd om de wei in te gaan. Na een vrij weekend en een afgelaste wedstrijd hebben de mannen van trainer John Postma twee weken stil gestaan. Dat de heren te springen stonden om weer los te gaan bleek aan het aantal aanmeldingen in de teamapp. Maar liefst 16 spelers gaven aan aanwezig te zijn en dit zorgde direct voor hoofdbrekens bij coach Postma. Geluk bij een ongeluk was dat Willem Tino zich op het laatste moment ziek afmeldde maar daar tegenover stond dat Ewoud Bergsma zich toch op het allerlaatste moment weer aanmeldde. Hij ging toch liever voetballen met z’n vrienden dan in z’n eentje te vissen langs de waterkant.

Tegenstander van vandaag was SSS’68 3 uit Marssum. Eenmaal aangekomen in Marssum was het even zoeken naar het voetbalveld want de mannen uit Stiens hadden hier nog nooit gevoetbald. Dat betekent dat je ook nog nooit van ze hebt verloren, maar aan de andere kant ook nog nooit van ze hebt gewonnen.

John maakte in de kleedkamer de opstelling bekend en gaf daarbij direct aan dat bijna niemand 90 min. zou gaan maken gezien de grote selectie. Alleen keeper Lars was zeker van zijn plekje, aangezien er voor de rest niemand zo gek is om op de goal te gaan staan.

Eerste helft

De eerste helft werd afgetrapt op het ietwat hobbelige hoofdveld van SSS’68 en na een half uurtje spelen stond er een 0-3 voorsprong op het scorebord voor S.C. Stiens. Doelpunten werden achtereenvolgens gemaakt door Gerbrand Sinnema, Wilco Bergsma en Aron Postma. Niks aan het handje zou je zeggen. S.C. Stiens wilde doordrukken alleen stuitte constant op 10 verdedigers van de thuisploeg. Het enige waaruit de thuisploeg gevaarlijk kon worden waren de counters. Met twee snelle jongens voorin wisten ze twee van deze counters verbazingwekkend goed te benutten en zo stond er met rust ineens een 2-3 stand op het bord.

Uiteraard was John boos in de rust, heel erg boos. We hebben ‘m zelden zo boos gezien. Gelukkig was de kleedkamer redelijk hufterproof maar anders was deze zeker kort en klein geslagen. Er moest worden gewisseld. Uiteraard kwam John er zelf in evenals een viertal nieuwe verse krachten. In de tweede helft moesten we dit klusje toch weten te klaren zo was de mening van één ieder.

Tweede helft

Dit liep echter even anders. Binnen een kwartier stond de thuisploeg door twee treffers via wederom twee counters op een 4-3 voorsprong en keek Stiens dus tegen een achterstand aan. Teken voor de Stiensers om nog een extra tandje bij te zetten maar dit bleek lastiger dan gedacht. Door het collectief verdedigen van de tegenstander was het bijzonder lastig om een gaatje in deze muur te slaan. Op zo’n moment onderscheiden de echte vedettes zich van de rest en dat is precies wat Jarno moet hebben gedacht. Hij kreeg de bal vanuit het midden aangespeeld op de punt van de 16 en schoot de bal heel bekeken met een boogbal over de keeper heen in de verre hoek! 4-4 en er gloorde weer hoop bij de Stiensers. Nu doordrukken en we moesten deze pot alsnog kunnen winnen! Helaas lukte het niet om nogmaals een gaatje in de defensie te vinden en zat het ook niet mee dat de scheidsrechter tweemaal een handsbal in de 16 onbestraft liet. “Ik doe niet aan aangeschoten hands” zei de scheidsrechter. Zo eindigde deze teleurstellende wedstrijd in een 4-4 gelijkspel. Omdat het een bekerduel betrof moesten penalty’s uitmaken welke partij er door ging naar de volgende ronde.

Enkele routiniers met eerste elftal ervaring wierpen zich vervolgens op als penaltynemers maar dat hadden ze misschien beter niet kunnen doen. De eerste twee pingels werden namelijk jammerlijk gemist en zo was het zelfs voor SSS’68 een koud kunstje om deze partij winnend af te sluiten door hun penalty’s wel te benutten. En zo geschiedde. Wij wensen SSS’68 veel succes in de volgende bekerronde die hopelijk ergens in december met een gevoelstemperatuur van -10 graden celsius in de stromende regen zal plaats vinden.

S.C. Stiens 3 dus uitgeschakeld voor de kortste weg naar Europa, oftewel het bekertoernooi. Een fikse dreun voor de ploeg want Coach John had de Europese tickets al bijna geboekt. Gelukkig staat er volgend weekend een teamuitje op het programma waar onder het genot van een biertje eens goed de koppen bij elkaar kunnen worden gestoken. De week daarop mag men aantreden tegen SC Franeker 3. Een ploeg die net als de Stiensers tot nu toe ook de volle buit in de competitie hebben gepakt. Er zal dus gewonnen moeten worden om de koppositie te behouden!