S.C. Stiens 1 wint ook 2e duel van sv Marum 1

In de voorbeschouwing stond geschreven dat wedstrijden tegen sv Marum altijd aantrekkelijk zijn. Als sportliefhebber bedoelen we daarmee ook het sportieve aspect. Deze wedstrijd was plots anders in die reeks. Scheidsrechter Meints gaf tijdens de wedstrijd enkele keren duidelijk aan wat de grenzen waren en had daarmee goed grip op de wedstrijd. Tot aan de 67ste minuut klopte dat ook allemaal. Daarna ging het even lelijk mis en dat ontsierde de wedstrijd. Toch is het beter aandacht te geven aan de goede en weer terechte 3 – 0 overwinning van S.C. Stiens.

Vanaf minuut 1 maakten beide teams er weer een leuke wedstrijd van. De aanval werd gezocht en al na 9 minuten kwam S.C. Stiens op voorsprong. Collectief werd er gecoacht en geloerd op een afjaagmoment. Wilco Bergsma wist uiteindelijk het juiste moment te vinden en brak door. Hij kon zelf scoren, maar behield het overzicht door af te leggen op Wilco de Haan om daarmee zekerder te zijn van een doelpunt. Een prima doelpunt van S.C. Stiens. In het kwartier daarna had S.C. Stiens het verschil kunnen maken en al de wedstrijd kunnen beslissen. Wederom Wilco de Haan en ook Peter Jansen Klomp en Almer Hietkamp kregen prima kansen. Duidelijk was dat S.C. Stiens vanaf het begin goed in de wedstrijd zat en het vertrouwen in een goede afloop groeide.

Toch was het maar 1 – 0 en ook sv Marum kreeg prima kansen. Nummer 10 was aan de kant van sv Marum een speler die loerde op ruimte bij keeper Willem Rauwerda. Diverse keren leek het erop dat de gelijkmaker ging vallen en daarmee zou een voetbalwet in werking treden: “als je em zelf niet maakt, dan…”. Willem stond zoals wel vaker vaak op de goede plek [en dat is geen geluk meer] en behield de voorsprong voor zijn ploeg. Voor rust kreeg ook S.C. Stiens nog een beste kans. Na een prima aanval knalde Huub Klijnsma kiezelhard op goal. De keeper van sv Marum stond op gelukkige wijze in de baan en voorkwam daarmee de 2 – 0 voor S.C. Stiens. De kleedkamers werden opgezocht met een 1 – 0 voorsprong voor S.C. Stiens en iedereen wist dat deze wedstrijd nog alle kanten op kon.

De 2e helft was vergelijkbaar. Beide teams zochten weer de aanval. Sv Marum kreeg nu ook weer opgelegde kansen, maar faalde een keer in een één tegen één duel met Willem. Beter gezegd: Willem was in dat duel de rustigste en voorkwam weer de gelijkmaker. Ook een vlammend schot wist hij prima over de lat te tikken. In de 67ste minuut ging het dan toch helaas mis. Wilco Bergsma en Jeroen Boekema gingen het duel met elkaar aan. Na dat duel zochten beide spelers elkaar op en kwamen met de koppen tegen elkaar aan te staan. Jeroen Boekema liet zich in dit macho-gedrag iets verder gaan dan Wilco en deelde een kopstootje uit. Toch besloot scheidsrechter Meints beide spelers rood te geven. Sv Marum was daarmee de gelukkigste en het was nu afwachten of dit van invloed zou zijn op de wedstrijd.

S.C. Stiens moest in het begin even zoeken naar de balans op het veld en sc Marum drong wat aan. Toch was het 10 minuten later S.C. Stiens dat de wedstrijd naar zich toe trok. Op links kwam Jordy Weykamp prima door en hij vond Gerrit Winkel in de 16-meter. Gerrit moest even wat kappen en draaien en de rust bewaren voordat hij kon aanleggen voor de 2 – 0. Een prima goal van Gerrit die wederom sterk speelde op het middenveld. Met een man minder kreeg Almer ook meer ruimte en hij was het die knap op rechts doorbrak en in de 85ste minuut wederom Gerrit de kans gaf zijn 2e te maken en daarmee de 3 – 0. De wedstrijd was daarmee gespeeld.

Wederom een goede wedstrijd van S.C. Stiens. Volgende week speelt S.C. Stiens uit tegen CVVO in Lemmer. Weer een mooie wedstrijdposter in deze klasse.